Annonce
Norddjurs

Brand på tidligere diskoteksfærge: Ingen kom noget til og skaderne er begrænsede

Grenaa: Heldigvis viste baggrunden sig at være mindre dramatisk end frygtet, da der klokken 11.10 torsdag indløb en alarm om brand på et skib ved kajen i Grenaa Havn.

Det viste sig, at alarmen gjaldt den tidligere diskoteksfærge M/F Broen, som igennem en del år har været den festlige og maritime ramme i nattelivet for århusianerne, mens den lå til kaj i Aarhus Havn. I dag hedder færgen Spektrum of Scandinavia og ligger altså i øjeblikket til kaj i Grenaa.

Og selv om der ganske rigtigt var ild i skibet, var branden ikke mere omfangsrig, end at den hurtigt lod sig slukke, og at skaderne efter branden er særdeles overskuelige.

- Det var et elskab på nederste dæk, som brændte, og vi fik hurtigt slukket ilden, fortæller Jan Recke fra beredskab og Sikkerhed.

Brandfolkene kunne dog først køre fra stedet lidt hen på eftermiddagen, idet det tog noget tid efterfølgende at ventilere skibet og få røgen ud. Man kan nemlig ikke bare som i de fleste bygninger åbne alle vinduer.

- Men røgskaderne begrænser sig til et lille område omkring elskabet, siger Jan Recke.

Annonce

M/F Broen

  • ”M/F Broen” blev bygget på Frederikshavn Værft i 1951 og indsat på ruten Nyborg-Korsør i 1952.
  • I 1957 rykkede færgen til Knudshoved-Halsskov.
  • I 1966 blev færgen indsat på Århus-Samsø-Kalundborg-overfarten, hvor den sejlede indtil 1992.
  • Herefter fik Broen ny funktion som diskoteksfærge - størstedelen af tiden i Aarhus Havn, men også i andre danske havne.
  • I 2015 rykkede færgen til Nyborg, hvor den lå, indtil den sidste år blev flyttet til Grenaa.

Kilde: www.grenaahavn.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce