Annonce
Norddjurs

Brand på tidligere diskoteksfærge: Ingen kom noget til og skaderne er begrænsede

Grenaa: Heldigvis viste baggrunden sig at være mindre dramatisk end frygtet, da der klokken 11.10 torsdag indløb en alarm om brand på et skib ved kajen i Grenaa Havn.

Det viste sig, at alarmen gjaldt den tidligere diskoteksfærge M/F Broen, som igennem en del år har været den festlige og maritime ramme i nattelivet for århusianerne, mens den lå til kaj i Aarhus Havn. I dag hedder færgen Spektrum of Scandinavia og ligger altså i øjeblikket til kaj i Grenaa.

Og selv om der ganske rigtigt var ild i skibet, var branden ikke mere omfangsrig, end at den hurtigt lod sig slukke, og at skaderne efter branden er særdeles overskuelige.

- Det var et elskab på nederste dæk, som brændte, og vi fik hurtigt slukket ilden, fortæller Jan Recke fra beredskab og Sikkerhed.

Brandfolkene kunne dog først køre fra stedet lidt hen på eftermiddagen, idet det tog noget tid efterfølgende at ventilere skibet og få røgen ud. Man kan nemlig ikke bare som i de fleste bygninger åbne alle vinduer.

- Men røgskaderne begrænser sig til et lille område omkring elskabet, siger Jan Recke.

Annonce

M/F Broen

  • ”M/F Broen” blev bygget på Frederikshavn Værft i 1951 og indsat på ruten Nyborg-Korsør i 1952.
  • I 1957 rykkede færgen til Knudshoved-Halsskov.
  • I 1966 blev færgen indsat på Århus-Samsø-Kalundborg-overfarten, hvor den sejlede indtil 1992.
  • Herefter fik Broen ny funktion som diskoteksfærge - størstedelen af tiden i Aarhus Havn, men også i andre danske havne.
  • I 2015 rykkede færgen til Nyborg, hvor den lå, indtil den sidste år blev flyttet til Grenaa.

Kilde: www.grenaahavn.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce