Annonce
Navne

Tidligere keyboardspiller i Gnags er død

<p>Keyboard-spiller i Gnags Ivan Sørensen (nr. to fra venstre) er død. Han spillede med i bandet fra 1972-2003. Arkivfoto: Scanpix</p>

Tangentspilleren Ivan Sørensen, som var med i bandet fra 1972 til 2003, er her ikke længere. Peter A.G. hylder ham for »en ustoppelig fantasi«.

Da Ivan Sørensen i 1972 blev en del af Gnags, måtte de øvrige medlemmer af bandet forsikre forældrene til det 16-årige stortalent på tangenterne om, at de nok skulle holde ham til ilden med lektielæsningen.

Ivan Sørensen - for en gangs skyld i forgrunden for Gnags. Her fanget i 1976-1977. »Uovertruffen«, kalder Peter A.G. sin gamle makker og keyboardspiller, som netop er død. Arkivfoto.

Hvorvidt det lykkedes skal være usagt.

Sikkert er det i hvert fald, at Ivan Sørensen op gennem 70'erne, 80'erne og 90'erne var fast mand på holdet i, hvad der må betegnes som en af Danmarks suverænt mest populære bands.

Annonce

Nu er Ivan Sørensen (født 1955) her ikke længere.

Den triste nyhed står at læse på Peter A.G.'s Facebook-profil:

»Det er med stor sorg, vi må meddele, at Ivan Sørensen, Gnags' legendariske orgelspiller og keyboard-mand fra 1972-2003, er død i Ajstrup den 22. juli.«

Ivan Sørensen blev født i Aalborg - af musikalske forældre, som Peter A.G. bemærker.

»Karen var servitrice og Ingeman arbejdede ved DSB. Og så havde de sammen et band, der spillede til dans på byens restauranter.«

»Og Ivan viste meget tidligt evner for det musikalske. Han spillede med - først på mandolin, så på guitar, klaver og orgel. Ivan var gennemmusikalsk. Nyn en melodi - og Ivan kunne spille den«.

Da Ivan Sørensen i 60'erne flyttede til Bredballe ved Vejle, fortsatte han med musikken.

Som 15-årig flyttede han ind i Gnags' kollektiv i Viby og medvirkede som nævnt på samtlige pladeindspilninger frem til 2003.

»Specielt som Hammond-organist var Ivan uovertruffen«, fortæller Peter A.G.

»Hans sans for det harmoniske, hans feeling og ustoppelige fantasi.«

»Spil som et bål, der knitrer, spil som havet, eller vand, der risler ned ad bakke. Ku' du lave sådan lidt markedsstemning, hvor det dufter sødligt henne fra pigen med de glasserede æbler?«

»Ivan mestrede det hele. Også salmerne, sangene fra sangbøgerne og viserne. Hvad mange plejehjem har nydt godt af, for Ivan svigtede heller aldrig de gamle. Han kom i det mindste altid lige og spillede til juleafslutningen«.

»Æret være Ivan Sørensens minde.«

Udover sit mangeårige virke i Gnags, medvirkede Ivan Sørensen på talrige indspilninger med blandt andre Lis Sørensen, Elisabeth, Mek Pek og Henning Stærk.

Det er med stor sorg, vi må meddele, at Ivan Sørensen, GNAGS legendariske orgelspiller og keyboard-mand fra 1972-2003 er...Posted by Peter A.G. on Friday, July 24, 2015
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

75 år: Hun har altid stået på ofrenes side

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce