Annonce
AGF

Tidligere landsholdsanfører om AGF-job: - Jeg har en cheftræner i maven

Katrine S. Pedersen har været assistent for den danske kvindelandshold i fem år. Arkivfoto Jørgen Kirk
AGF kvinders nye cheftræner, landsholdslegende Katrine S. Pedersen, har et mål om, at klubben skal være det mest attraktive præstationsmiljø i Danmark for kvinder.
Annonce

FODBOLD: Tilbage i december blev det annonceret, at AGF kvinder havde fundet en ny cheftræner i form af tidligere landsholdsanfører, Katrine S. Pedersen, der tager over til sommer.

Den nye cheftræner har faktisk aldrig haft chefrollen før, da hun tidligere har været assistenttræner i Norge og på det danske kvindelandshold i fem år. Alligevel føler hun sig godt rustet til tjansen, da hun har stor erfaring både som den landsholdspiller med flest kampe nogensinde og siden hen hendes tid som assistent.

Så hvad kan man forvente af AGF kvinder, når den nye chef tiltræder?

- Vi vil vinde og gerne så hurtigt som muligt. Tanken er ikke, at vi skal have syv A-landsholdspillere ind, så vi kan vinde med det samme, men vi skal have nogle spillere ind, der har erfaring fra internationalt topniveau. Det er ikke sikkert, at man får resultater med det samme, men vi vil gerne, udover at vinde, tiltrække dygtige og erfarne spillere, der har spillet på højeste niveau til at supplere vores unge talenter, fortæller Katrine S. Pedersen.

Annonce

AGF skal være en drøm

Katrine S. Pedersen håber at være med på AGFs rejse, der skal gøre klubben interessant for både unge talenter og mere erfarne spillere. Setuppet i klubben skal professionaliseres, vilkårene skal være bedre og deraf er håbet, at præstationerne vil følge med. Målet er at gøre AGF til det mest attraktive sted at spille som kvinde i Danmark.

- Fodbold i Aarhus og AGF er virkelig spændende for tiden. Præstationsmiljøet er spændende at arbejde med. Tænk på alle de børn, der spiller i Aarhus og Østjylland. Før var det kun halvdelen, der kunne drømme om at spille i hvidt (drengene, red). Nu kan alle. Det, synes jeg, er vigtigt, siger Katrine S. Pedersen.

Men hvordan gør man så det?

Ikke ved at betale flest penge i hvert fald. Klubben går efter at skabe et fundament og setup, hvor de kvindelige spillere kan få vilkår, hvor de kan arbejde eller uddanne sig, samtidig med at de kan træne professionelt.


Jeg har en cheftræner i maven. Det har jeg haft længe. Jeg var interesseret i at blive træner, allerede mens jeg var spiller. Jeg trænede spillere på det norske elitegymnasie, mens jeg var selv var spiller. Jeg har samlet en masse viden sammen over tid, og nu er jeg klar til at tage beslutninger og stå på egne ben. Jeg glæder mig til at lave den røde tråd og sætte kursen i Aarhus.

Katrine S. Pedersen


Gennem samarbejde med ESA og diverse uddannelser er håbet, at AGF kan tilbyde mere tid til træning om morgenen blandt andet, så spillerne både får tid til træning og til deres liv uden om fodbold, som kan være svært at få til at hænge sammen, hvis man arbejder eller studerer hele dagen og så skal træne sent om aftenen.

- Det er en satsning på, at ville gøre vilkårene bedre, og bedre vilkår koster flere penge, men der er også en del, der kan laves om strukturalt, som kan gøre vilkårene bedre. Vi snakker ind i dualkarriere. Altså at man har to karrierer, hvor man kan have et fodboldliv og samtidig et studie- eller arbejdsliv. Der er Aarhus noget særligt, fordi man har studiemiljøet tæt på os, fortæller Katrine S. Pedersen.

Annonce

Cheftræner i maven

Katrine S. Pedersen har længe gerne ville være cheftræner. Gennem de sidste mange år, har hun uddannet sig og arbejdet som assistent på det danske kvindelandshold, men planen har hele tiden været at blive chef en dag.

- Jeg har en cheftræner i maven. Det har jeg haft længe. Jeg var interesseret i at blive træner, allerede mens jeg var spiller. Jeg trænede spillere på det norske elitegymnasie, mens jeg selv var spiller. Jeg har samlet en masse viden sammen over tid, og nu er jeg klar til at tage beslutninger og stå på egne ben. Jeg glæder mig til at lave den røde tråd og sætte kursen i Aarhus, fortæller hun.

Selvom Katrine S. Pedersen altså ikke har nogen cheftræner erfaring, føler hun sig alligevel klar til det nye job. Hun er, som hun selv siger "ny som cheftræner, gammel i spillet", forstået som, at hun har en masse erfaring inden for fodbold, selvom hun ikke har været chef endnu.

- Jeg føler mig afklaret og klar til det. Men det er klart, at det bliver spændende. Jeg er ny som cheftræner, men jeg glæder mig til at kunne arbejde med spillerne hver uge. Jeg føler, at jeg har nogle kompetencer, andre ikke har. Det liv, jeg har levet med fodbold har givet mig mange erfaringer, som jeg kan bringe i spil. Og så glæder jeg mig til at være med på rejsen i AGF, siger Katrine S. Pedersen.

AGF kvinder spiller efter planen igen 6. marts på udebane mod Brøndby IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Annonce