Annonce
Sport

Tidligere Liverpool-talent skriver med Brabrand

Nicolaj Køhlert er ny spiller i Brabrand. Foto: Brabrand

Det er fredag lykkedes Brabrand at sikre sig 24-årige Nicolaj Køhlert, der i juli ophævede sin kontrakt med islandske Valur.

FODBOLD: Det er en spiller med fortid som ungdomstalent i Liverpool og Rangers F.C., der fremover skal tørne ud for Brabrand.Nicolaj Køhlert kom til Liverpool, som kun 16-årig, efter at have spillet i Esbjerg fB i sine ungdomsår. I Liverpool spillede han for klubbens U-18 hold og reservehold, før turen gik videre til et halvt år i Rangers. I 2012 vendte han hjem til Danmark for at spille for Silkeborg IF, hvor det blev til 39 kampe fordelt i både Superligaen og NordicBet Ligaen.

Efter et lejeophold på Færøerne, blev det altså for nyligt til et halvt år på Island. Her faldt Køhlert dog ikke rigtig til på grund af skader i opstarten og et liv uden for banen, der ikke kom til at fungere for Køhlert og hans kone. Han har heldigvis valgt at skrive kontrakt med Brabrand, og det er der nogle tanker bag:

- Som oprykkerklub er Brabrand et meget spændende sted at komme hen. Det er samtidig et fedt omklædningsrum med godt humør og gode spillere, siger han i en pressemeddelelse.

Køhlert har kampe på cv'et i Danmarks to bedste rækker, og han var med til at rykke op fra 1. division med Silkeborg IF. Den erfaring kombineret med tiden og oplevelserne i Liverpool mener han, at han kan bruge i Brabrand:

- Jeg har erfaring med at spille i 1. division og kan forhåbentligt på baggrund af det skabe lidt ro på midten og holde på bolden i perioder, hvor vi er presset. I forhold til mine ungdomsår var det selvfølgelig fantastisk både på det personlige og sportslige plan at komme til Liverpool som 16-årig. Det var en kæmpe oplevelse. Man bliver modnet hurtigere og får meget hurtigt hård på brystet, siger den nyslåede spiller hos Brabrand.

Udover at stabilisere spillet midt på banen har Køhlert også andre forcer, han kan bidrage med i Brabrand. Han kalder sig selv for en boldsikker midtbanespiller.

- Jeg skal selvfølgelig lige se, hvordan spillet er på banen. Jeg skal være med til at slå de afgørende afleveringer, der ender i chancer enten i omstillingsspillet eller i det opbyggende spil. Det bliver nogle hårde kampe for Brabrand, hvor vi skal forsvare i store periode. Her kan jeg være med til at bryde spillet og herefter skabe ro. Det er ting, der passer godt ind i min spillestil, lyder det fra Køhlert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce