Annonce
Aarhus

Tidligere patient i psykiatrien: Det bliver både godt og skidt som patient

Oven på Retspsykiatrien er der mulighed for at spille bold. Det er også det eneste sted i de nye bygninger, hvor der er hegn omkring. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Søndag var der åbent hus i psykiatrien og retspsykiatrien, hvor borgere med og uden tilknytning til psykiatrien blev budt indenfor i de nye bygninger. Her var der blandt andet mulighed for at snakke med tidligere patienter, der kom med deres syn på de nye rammer.

Annonce

AARHUS: Selvom de hvide gange er lavet brede på det nye psykiatriske hospital i Skejby, var der søndag 28. oktober knebent med plads for at komme frem og tilbage, da psykiatrien inviterede indenfor til åbent hus.

Her var der både mulighed for at snakke med sygeplejersker, forskere, direktører og tidligere patienter.

Sofie Bøgeskov er en af de patienter, som siden 2012 har været indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov af flere omgange. Hun stod søndag 28. oktober til åbent hus og fortalte, hvordan hendes oplevelse havde været med sine indlæggelser, og hvordan hun tænker det kommer til at blive for hende selv og kommende patienter i de nye bygninger i Skejby.

- Jeg tænker, at det både bliver godt og skidt at komme her som patient. Stuerne er dejlige med dejligt lys. Dog er jeg ikke begejstret for gårdhaverne. De er flot indrettet med glas hele vejen rundt, men derfor vil jeg ikke kunne sætte mig i skjul derude, men i stedet kun føle mig overvåget og udstillet, siger Sofie Bøgeskov om de mange gårdhaver, der skal erstatte den natur, man efterlader i Risskov.

Det er i mine øjne den største ulempe, at man som psykiatrisk patient skal igennem skadestuen.

Sofie Bøgeskov, tidligere patient på Psykiatrisk Hospital, Risskov
Annonce

Uoverskueligt at sidde med folk på skadestuen

Udover gårdhaverne ser Sofie Bøgeskov et problem i, at man skal sidde blandt andre mennesker på en almindelig skadestue, før man kan komme ind i psykiatrien.

- Når jeg er blevet indlagt i Risskov, har der ikke været så mange andre patienter, og der har været mulighed for at sidde i ro. Hvis jeg har angst eller er meget ked af det og har lyst til at tage livet af mig selv, har jeg ikke lyst til at sidde på en skadestue i et stort rum mellem folk, der hoster og børn, der græder, fortæller hun.

Sofie Bøgeskov frygter, at hun i situationer som disse vil ende med at forlade skadestuen eller slet ikke komme derind i første omgang, fordi hun på forhånd ved, at hun skal sidde og vente på skadestuen.

- Det er i mine øjne den største ulempe, at man som psykiatrisk patient skal igennem skadestuen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce