Annonce
Navne

Tidligere sundhedstopchef Lone de Neergaard er død

Ifølge en dødsannonce i Berlingske tirsdag døde Lone de Neergaard mandag 7. maj, 72 år gammel. Foto: Simon Knudsen/Scanpix

Lone de Neergaard er død. Hun blev 72 år.

Hun blev i 1977 uddannet klinisk læge i Sydney, Australien, hvor hun efterfølgende blev leder på en akutafdeling i byen. Lederegenskaberne tog hun med sig hjem til Danmark, hvor det sammenlagt blev til godt 23 år i Sundhedsstyrelsen og ti år som sundhedsfaglig direktør i Hovedstadens Sygehusfællesskab.

Hun blev især en del af danskernes bevidsthed, da hun blev chef for Aidssekretariatet i 1986. Sygdommen havde spredt sig med lynets hast, og mange var slet ikke ordentligt oplyste om, hvordan sygdommen smittede. Ofte tonede hun frem på Danmarks Radio, hvor hun advarede og informerede om sygdommen.

I 2005 blev de Neergaard chef for sundhedsplanlægningen i Sundhedsstyrelsen, hvor hun havde til opgave at samle specialisterne, så alle sygehuse ikke kunne tilbyde alle behandlinger, og således at specialisterne på de enkelte områder blev samlet. Seks år senere var den såkaldte "specialplan" færdig, og Lone de Neergaard valgte at gå på pension.Lone de Neergaard var gift med Michael von Magnus, der også har været chef i Sundhedsstyrelsen.

/ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vanvidskørsel ved vejarbejde: Ung mand kan vinke farvel til nyerhvervet kørekort

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce