Annonce
Aarhus

Tidligere Syrien-kriger er ny topfigur i Black Army Aarhus

Stiften har tidligere fortalt historien om den dengang 21-årige århusianer Michael Chau, der drog til Syrien for at hjælpe til i en flygtningelejr. Privatfoto

Århusianske Michael Chau har tidligere fortalt om sine rejser til Syrien i århusianske medier og delte dengang billeder af sig selv med tunge våben på sociale medier.

Aarhus V har gennem de seneste tre uger været præget af bandekrig med skyderier, ransagninger og over 100 anholdelser.

Konflikten er startet, fordi den berygtede københavnske bande, Loyal to Familia, forsøger at få fodfæste i byen med en ny Aarhus-afdeling, og det har en række grupperinger i Aarhus ifølge Østjyllands Politi forsøgt at modsætte sig.

Officielt er der kun én anden bande tilstede i Aarhus V, da Odense-banden Black Army udvidede med en afdeling i Aarhus i maj 2016, hvor unge mænd i Gellerup og Bispehaven begyndte at gå med de markante sorte BA-veste med AK47-logoet på ryggen.

Black Army i Aarhus har nu fået ny top-figur. Michael Chau har lagt et billede på sin facebookprofil iført en vest, hvor der på venstre bryst står Black Army, Vollsmose og Fear None. På højre bryst står vice-pres, Århus. På sin facebookprofil har den 25-årige også tilføjet BA til sit navn, så han åbenlyst viser tilknytningen til Black Army.

Michael Chau har siden februar i år vist sin relation til Odense-banden, da han i februar ændrede sit coverbillede på facebookprofilen til Black Armys logo med to krydsede AK47ere og teksten Black Army Denmark.

I kommentarsporet til billedet med vesten skriver flere "only one way" som er Black Armys motto.

Århus Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Michael Chau, men den 25-årige århusianer er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Østjyllands Politi har ingen kommentarer, da politiet ikke udtaler sig om enkeltpersoner.

Annonce
Stiften har tidligere fortalt historien om den dengang 21-årige århusianer Michael Chau, der drog til Syrien for at hjælpe til i en flygtningelejr. Privatfoto

Skyderi mellem grupper

Bandeurolighederne startede fredag 26. maj, hvor flere af Loyal to Familias københavnske medlemmer besøgte Aarhus, og politiet valgte at skride ind, da medlemmer med bandebeklædning samledes i store flokke i Aarhus V. I alt blev 70 anholdt heraf fem Loyal to Familia-medlemmer, der blev anholdt i Bispehaven.

Ifølge avisens oplysninger skulle blandt andet Black Armys tilholdssted i Aarhus V været blevet udsat for hærværk under urolighederne.

Blot en uge efter urolighederne startede, ændrede Michael Chau sit profilfoto på facebook og viser nu åbenlyst sin tilknytning til bandens afdeling i Aarhus.

Black Army blev dannet i 2013 i Odense, og har i dag afdelinger i Odense, Næstved, Herning og Aarhus. Gruppen blev styret af Mohammed Daabas fra den berygtede Daabas-klan i Odense, men han sidder varetægtsfængslet for knivstikkeri.

Der findes ingen officielle informationer om, hvor mange medlemmer Black Army har, men i 2014 meldte banden selv ud, at der var 200 medlemmer på landsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce