Annonce
Aarhus

Tidligere turistdirektør tager i lufthavnen: Aarhus Lufthavn skifter direktør

Aarhus Lufthavn skifter direktør. Foto: Kim Haugaard
Den tidligere direktør i VisitAarhus afløser Peter Høgsberg som direktør for Aarhus Lufthavn.

AARHUS: Aarhus Lufthavn skifter direktør.

Ny mand på posten bliver Peer H. Kristensen, der i syv år har været direktør for VisitAarhus.

I lufthavnen afløser han Peter Høgsberg, der har siddet i chefstolen i en periode, hvor lufthavnens rutenet og passagerantal har været i voldsom vækst.

Så positiv var udviklingen, at erhvervsmanden Jens Stausholm i en udvidelse af aktiekapitalen købte aktier for 30 millioner kr. og indsatte sin økonomidirektør, Peter V. Ekstrøm som ny bestyrelsesformand.

- Peter Høgsberg har gjort det godt i den turnaround, lufthavnen har gået igennem. Men nu er der en ny bestyrelse, som vil gennemføre en ny strategi. Det kræver andre kompetencer. Derfor er Peter Høgsberg opsagt. Og det er sket i fred og fordragelighed, siger Peter V. Ekstrøm.

Peer H. Kristensen har siddet i lufthavnens bestyrelse siden 2015. Og nu skal han altså stå i spidsen for den vækststrategi, Jens Stausholm har lagt.

Annonce
Den tidligere direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen, bliver ny direktør i Aarhus Lufthavn. Han afløser Peter Høgsberg. Foto: Axel Schütt

Ambitiøs vækststrategi

Og den er ambitiøs. I et interview med Århus Stiftstidende afslørede Jens Staunsholm, at målet er en tredobling af passagertallet, så det kommer op på 1,5 millioner passagerer.

- Aarhus Lufthavn har langt flere potentielle passagerer tæt på sig end nogen anden lufthavn i Jylland. Derfor skal vi sikre, at lufthavnen i Aarhus bliver østjydernes foretrukne lufthavn og korteste vej fra bopæl til resten af verden, sagde Jens Staunsholm dengang.

Peer H. Kristensen har mere end 25 års erfaring fra turismebranchen. Ud over posten som direktør i VisitAarhus har han været direktør i VisitHerning, Hotel Vejlefjord og det regionale turismeudviklingsselskab for Vejle og Sønderjyllands amter.

- Peer er stormester i strategiske partnerskaber. Med dyb indsigt i turisme, solidt forretningsudviklingsgen og fokus på international tilgængelighed er han den helt rette til at udmønte vores visioner for lufthavnen, skriver Peter V. Ekstrøm i en pressemeddelelse

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce