Annonce
AGF

Tidligere ulv ser muligheder mod urytmisk FC Midtjylland-hold

Alexander Munksgaard kom til AGF fra FC Midtjylland i januar. Arkivfoto: Ole Nielsen
Tilbage i februar formåede AGF ikke at besejre FC Midtjylland, selvom sølvvinderne fik to mand udvist. Alexander Munksgaard mener dog, at århusianerne har rykket sig siden da – også selv om det ikke kan ses i tabellen.

FODBOLD: Ét point i to kampe. Traditionen tro er boblen med optimisme ved at briste inden den rigtig er blevet pustet op i Aarhus.

Eller hvad?

Dommedagstrommerne er ikke nået til Fredensvang endnu, selvom starten på Superligaen har været sløj med blot et enkelt point for udekampene mod Hobro IK og FC København.

Tag for eksempel Alexander Munksgaard. Højrebacken går med hovedet hævet ind til søndagens Superligakamp – den første på hjemmebane – mod FC Midtjylland.

- Jeg har allerede hørt nogle sige, at nu har vi kun fået ét point i to kampe og ditten-dutten-datten. Men det betyder ikke noget. Fordi vores spil har været godt og holdet har det godt – vi har det godt indbyrdes mellem hinanden. Jeg føler, at vi er på vej mod nogle gode ting. Og det er i hvert fald længe siden, at AGF har været så gode på bolden som vi er lige nu, slår Munksgaard fast.

Ingen slinger i den verbale vals.

Annonce

Superliga 3. runde

  • AGF møder FC Midtjylland søndag klokken 16.00 på Ceres Park.
  • AGF har fået ét point i de to første kampe i sæsonen, ude mod Hobro IK.
  • FC Midtjylland har vundet sine to første kampe, begge hjemme mod henholdsvis Esbjerg fB og FC Nordsjælland.

FCM-udtrykket

Og den tidligere FC Midtjylland-spiller er da også fuldt ud overbevist om, at århusianerne kan drille seneste sæsons sølvvindere.

På trods af, at det blot er blevet til to AGF-sejre over midtjyderne i de seneste syv år.

Han har nemlig med stor interesse – han er jo tidligere ulv – set FC Midtjyllands to første kampe i sæsonen, hvor de godt nok har vundet henholdsvis 1-0 og 2-1 over Esbjerg og FC Nordsjælland, men langt fra har imponeret.

- De har vel spillet én god kamp tilsammen – to gode halvlege. De har ikke været skræmmende, men det har heller ikke været sådan, de ikke har præsteret ordentligt. Men de har vist nogle mangler, som vi kan fange dem på, mener Alexander Munksgaard.

Hvilke?

- FC Midtjylland har ’FCM-udtrykket’, som de også arbejdede med, da jeg spillede i klubben. Det går ud på, at alle angriber fremad og presser hårdt – og hvis der er én, der misser det pres, så kan man spille igennem dem. Og det er dén følelse, jeg har fået, ved at se dem i deres første kampe; de har ikke haft den fornødne energi over 90 minutter. De har buldret på i første halvleg og er gået i stå i anden. Så det er dér, vi skal fange dem.

Hvorfor tror du, de har haft de problemer?

- Det er svært at sige. Vi havde også lidt problemer med det, da jeg spillede der. Det kan altid bølge op og ned, når du skal holde et bestemt udtryk over 90 minutter. Hvis de er lidt efter, så stiller de sig ned og arbejder derfra og finder sig selv igen – og sådan har de også spillet i de første kampe.

- Men på den anden side, så siger det også noget om deres hold, at de alligevel står med seks point efter de første to kampe. Det er typisk for et Midtjylland-hold. De vinder ligegyldigt hvad. Om det er en standard-situation i 95. minut eller hvad ved jeg. De har en evne til at finde tre point. Og det er dét, der gør dem til et tophold, siger Alexander Munksgaard.

To røde kort

Og lige præcis den der evne til at kæmpe et resultat hjem, selvom situationen ser håbløs ud, har AGF mærket midtjyderne gøre i dette kalenderår.

Da holdene mødtes i Aarhus i februar kom AGF foran. Men måtte se to mål af Paul Onuachu bringe gæsterne i front. Da både nigerianeren og Marc Dal Hende senere blev udvist troede de fleste, at AGF i det mindste ville skrabe en uafgjort hjem 11 mod ni i et kvarter.

Men nej.

- De fik to røde kort og folk mente, at nu måtte vi nemt kunne score. Men de stillede sig helt ned i boksen og forsvarede og stod med spillere, der har headet til en bold hele deres liv. Det er ikke opskriften mod Midtjylland at slå de indlæg, som vi gjorde. Så får vi det svært. Vi skal kombinere omkring dem og spille fodbold med dem.

- Når de spiller godt, så spiller de godt. De har nogle gode fodboldspillere med individuelle kvaliteter, der kan gøre det svært for os. Men overordnet set tror jeg, det bliver en meget lige kamp – fordi vi er godt kørende.

Alexander Munksgaard insisterer.

Søndag klokken 16.00 skal selvtilliden udmøntes på den nyanlagte græsplæne på Ceres Park.

AGFs formodede startopstilling mod FC Midtjylland.
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce