x
Annonce
Sport

Tidligere Vejle-talenter banker på til gennembrud i Brabrand IF

Rami Ayman på billedet kom til Brabrand i efteråret. Foto: Brabrand IF

FODBOLD: Brabrand fik i efteråret tilgang fra to unge talenter, Emil Nielsen og Rami Ayman, fra Vejles succesfulde U19-hold. Siden har de gjort sig mest på Jyllandsserieholdet og har været på bænken til 2.divisions kampe.

Nu er de taget med på Brabrands træningslejr i Tyrkiet, hvor de får vist sig frem i håb om spilletid på førsteholdet.

- Jeg synes, jeg har lært meget i det her halve år, jeg har været her. Jeg er blevet bedre til de ting, Tom ville have, jeg skulle blive bedre til – spille hurtigere, tænke hurtigt, tænke før jeg får bolden Det kan man også se på træningsbanen. Så jeg føler, jeg er kommet lidt tættere på [mere spilletid], siger Rami Ayman til Brabrand IF.

Overgangen fra U19-spiller til seniorspiller er dog ikke ligetil for alle. Der er hård kamp om pladserne og en anden fysik i spillet.

- Der bliver bare gået til den til træning, når man render ind i sådan en bulldozer som Michael [Pedersen], så der kan man godt få lidt ondt. Man skal kunne holde til det. Men det klarer vi fint, siger de to tidligere Vejle-spillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce