Annonce
Kultur

Tidligere X Factor-dommer skal skrive musikken til Bier-dans i Musikhuset

Pernille Rosendahl skal levere musikken til dansseversionen af Elsker dig for evigt, der har præmiere i Musikhuset 8. november 2017. Foto: Pressefotos Musikhuset

Når "Elsker dig for evigt" fortolkes i en danseforestilling i Musikhuset til november, skal Pernille Rosendahl stå for musikken.

Når fortolkningen af filmen "Elsker dig for evigt" har premiere i Musikhuset i November 2017, er det Pernille Rosendahl, der skal levere musikken.

I sidste uge offentliggjorde Musikhuset, at den svenske koreograf Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company skulle stå i spidsen for en danseversion af filmen.

Nu har Marie Brolin-Tani valgt sin musikalske dansepartner, nemlig sanger og sangskriver Pernille Rosendahl, der blandt andet er kendt for at være forhenværende forsanger i Swan Lee og i The Storm. Hun er også kendt af den brede befolkning som dommer i X Factor.

- Det bliver helt vildt spændende. Jeg oplevede Marie og hendes dygtige dansere til kronprinsparrets prisuddeling, hvor jeg nærmest blev blæst bagover og var fuldstændig betaget af deres optræden, siger Pernille Rosendahl om sin fremtidige kollegaer i en pressemeddelelse.

Marie Brolin-Tani har overtaget styringen fra Palle Granhøj, der oprindeligt skulle stå for danseversionen. Han måtte give pladsen videre, efter at han lukkede sit århusianske dansekompagni Granhøj Dans.

"Elsker dig for evigt" forvandles til en danseforestilling, som er en del af Musikhusets Bier-trilogi, hvor tre af Susanne Biers prisvindende film går fra lærred til scene.

- Jeg glæder mig virkelig til at arbejde sammen med dem og skabe musikalsk nerve og nærvær til forestillingen. Og jeg er enormt beæret over, at vi får lov til at tage udgangspunkt i Susanne Biers hjerteskærende kærlighedshistorie, siger Pernille Rosendahl i pressemeddelelsen.

Udover "Elsker dig for evigt" forvandles filmene "Efter brylluppet" og "Brødre" til henholdsvis en musical og en opera.

Bier-trilogi i Musikhuset

Brødre

Opera af Den jyske opera og Kasper Holten

16.-22. august 2017

Efter brylluppet

Musical af Betty Nansen teatret og Peter Langdal

23.-30. september 2017

Elsker dig for evigt

Danseforestilling af Black box dance company, Marie Brolin-Tani og Pernille Rosendahl

8.-10. november 2017

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce