Annonce
Sport

Tidligt Champions League-exit får konsekvenser for Bears

Bakken Bears tabte fredag i Champions League-kvalifikationen og skal i stedet fortsætte i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears' tidlige Champions League-exit betyder, at de får en sværere gruppe i Europe Cup end forventet.

BASKETBALL: Bakken Bears-bussen var søndag kørt til Hadsten for at åbne Basketligasæsonen, men man skulle ikke være i hallen i mange minutter for at fornemme, at nok var spillere og stab fysisk i Favrskov Kommune, men mentalt hang de stadig fast i fredag aften.

Her smed Bears en tilsyneladende sikker sejr på gulvet i Champions League-kvalifikationen, da Keravnos fra Cypern løb over århusianerne i anden halvleg.

Nederlaget betyder, at Bears i stedet for at kæmpe om Champions League-plads mod et hold fra Litauen, deltager i den mindre europæiske turnering FIBA Europe Cup.

- Der er ingen tvivl om, at det var en kæmpe skuffelse at ryge ud. Men det betyder ikke, at den nye sæson er en katastrofe efter to kampe, fordi vi skal spille i Europe Cup i stedet for Champions League. Europe Cup er stadig en kæmpe turnering for os at være med i, siger Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears.

Det var ikke mindst måde, nederlaget kom på, der gjorde ondt.

- På forhånd havde vi tænkt, at hvis vi spillede godt mod Keravnos, så ville vi have en fair chance for at gå videre. Og hvis vi så tabte i anden runde mod Lietkabelis fra Litauen, så havde vi leveret hvad man kunne forvente. Men dét ikke at få chancen for at spille mod Lietkabelis, gør ondt. Derudover tabte vi ikke med to point, men vi faldt fra hinanden i fjerde periode, og det gjorde ondt at se på.

Får det her nogle konsekvenser enten ind eller ud af holdet?

- Nej, det gør det ikke. Men vi er da bekymrede over den manglende stabilitet. Der var lidt det samme i træningskampene også, men der vandt vi dog nogle af dem og slog blandt andet Södertälje, der er gået videre i kvalifikationen.

Annonce

FIBA Europe Cup

  • Fordi Bakken Bears tabte i Champions League-kvalifikationen deltager de i stedet i FIBA Europe Cup. De skal møde følgende hold:
  • Egis Kormend (Ungarn)
  • Taberen af Legia Warszawa (Polen) og Nizhny Novgorod (Rusland), der spiller Champions League-kvalifikation
  • Vinderen af Kataja (Finland) og University of Tartu (Estland), der spiller kvalifikation til Europe Cup

Svær gruppe i Europe Cup

På grund af det tidlige exit får Bakken Bears sværere ved at blive seedet i Champions League-kvalifikationen i næste sæson.

Og desuden bliver de nu kun seedet toer i gruppespillet i Europe Cup mod en seedning som etter, hvis de havde "ventet" med at ryge ud til anden kvalifikationsrunde.

- Derfor ser det ud til, at vi nu får en hård pulje. Vi skal blandt andet op mod de ungarske vicemestre og måske et russisk hold. Den pulje, vi havde fået, hvis vi først var røget ud i anden runde, ser mere overkommelig ud. Så det gør ondt på flere plan, det her.

Gør det også ondt på selvforståelsen at ryge så tidligt ud af kvalifikationen?

- Nej, det synes jeg ikke. Hvis vi taber de seks gruppekampe i Europe Cup, så jo. Men vinder vi den første kamp i gruppen, så er selvforståelsen hvor den skal være - tilbage i top, smiler Michael Piloz - trods alt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce