Annonce
Aarhus

Tidsånden dukker op i festugen: Moderne afspritningsstation i Sydhavnen

Spritstationen med masser af flasker til håndhygiejne. Sådan forestiller de to vindende arkitekter sig stedet ved Sydhavnen. Animation: Jacob Billesbølle og Victor Hauerslev Munch
To unge arkitekter vinder konkurrence om området i den nederste del af Jægergårdsgade i Aarhus.
Annonce

AARHUS: En helt ny, topmoderne station for afspritning, helt i tidens ånd, dukker op i Sydhavnen i Aarhus Festuge.

To unge arkitekter har vundet arkitekturkonkurrencen ”Gearet til Storby” med et projekt, der viser, hvordan arkitektur kan være med til at skabe en ny sundhedsbevidsthed, så vi sammen, men sikkert kan nyde hinandens selskab.

Deltagerne havde 72 timer til opgaven. 25 forslag deltog.

- Projektet slår koncept og tone an med lige dele fest, fællesskab og kontant samfundskommentar indrammet i et smukt udtrykt forslag, er en del af juryens begrundelse for, hvorfor arkitekterne Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle fra København og deres projekt ’Saanitizing Territories’ vinder konkurrencen og 75.000 kroner.

Vinderne og andre præmierede

 • Vinderne af arkitekturkonkurrencen ’Gearet til Storby’ og præmien på 75.000 kroner er Victor Hauerslev Munch og Jacob Billesbølle med deres projekt ’Saanitizing Territories’.
 • Fem andre projekter er præmieret med 5.000 kroner:
 • ...zero zero party over, oops, af Tobias Sandberg
  Matador: Aarhus af Emilie Zinck Munksgaard og Katrine Legêne
  Konrad af Victor Ohn-Breumlund og Josefine Østergaard Kallehave
  The Industrial Agora af Gianluca Rota
  The Vibrant City af Katrine Kretzschmar Nielsen, Klara Lyshøj og Rosa Prichard
 • Se de øvrige projekter i avisen lørdag.
Annonce

Afsæt i coronaen

’Saanitizing Territories’ tager afsæt i årets coronapandemi og er med til at vise, hvordan arkitektur kan bidrage til, at vi sikkert kan nyde hinandens selskab både i og uden for Festugen.

Projektet er en arkitektonisk afspritningsstation, der både gør plads til fællesskab og festugestemning og sikrer, at vi ikke glemmer, at vi alle har et ansvar for vores fælles sundhed. Et fysisk statement, der markerer en ny virkelighed.

- Vi er meget, meget glade og stolte over at have vundet. Det er et særligt og betydningsfuldt skulderklap. Vi har alle et ønske om, at vi snart igen kan samles på "den anden side" af det pandemiske forår, og derfor er det også vores forhåbning og forventning, at projektet bliver et nyt, midlertidigt samlingspunkt under Aarhus Festuge 2020, siger Victor Hauerslev Munch.

Annonce

God kombination

Projektets styrke er ifølge Festugedirektør Rikke Øxner evnen til at kombinere en af tidens store udfordringer med selve dna’et i Festugen.

- Det er inspirerende at se, hvordan de to arkitekter formår at kombinere sikkerhed, byrum og fællesskab i ét arkitektonisk projekt. Det er i år vigtigere end nogensinde for Festugen. Projektet er født ud af vores tema "In It Together", og vi glæder os til at se, hvordan fællesskabet vil trives omgivet af det, der i år er det nye guld, håndsprit, siger Rikke Øxner.

Projektet har poser med håndsprit hængende fra væggene til fri afbenyttelse for alle gæster, og dermed aktiveres afspritningsstationen i det øjeblik, den tages i brug og dermed er i konstant forandring under hele Festugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se politiet i vanvittig jagt gennem Aarhus: Motorcyklist blæste på fartgrænserne, kørte over for rødt og på fortov og cykelstier

Aarhus For abonnenter

Uventet drejning i bandesag: Tiltalt i kidnapningssag mødtes med nu afdød rapper

Annonce