Annonce
Aarhus

Tidsbegrænset parkering ophæves: Beboere i midtbyen kan parkere frit hele døgnet

Det giver bøvl for de beboere i Aarhus Midtby, som normalt bruger deres bil til og fra arbejde, når de er hjemsendt og ikke kan parkere deres bil i dagstimer, ifølge eksisterende regler. Foto: Kim Haugaard
Rådmand Bünyamin Simsek suspenderer den tidsbegrænsning, der normalt gælder for beboere med parkeringslicens i det centrale Aarhus, så de nu kan parkere hele døgnet. Man skal dog fortsat parkere lovligt.
Annonce

AARHUS: Coronaudbruddet betyder, at flere århusianere arbejder hjemmefra disse dage.

Det medfører nogle problemer for de beboere, der bor og parkerer deres bil i det centrale Aarhus.

Beboere med en parkeringslicens til zone 1 i Aarhus midtby kan nemlig ikke bruge deres licens i tidsrummet mellem klokken 9.00 – 17.00 i hverdagene.

Og det har givet hjemsendte århusianere en række udfordringer med at parkere deres biler, når de ikke bruger bilen til og fra arbejde længere.

Derfor har rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, besluttet at ophæve denne tidsbegrænsning i zone 1 indtil videre, så beboerne i parkeringszonen sidestilles med beboerne i byens øvrige beboerparkeringszoner.

- Vi befinder os i en helt ekstraordinær situation i øjeblikket, hvor mange århusianere enten arbejder hjemmefra eller af andre grunde befinder sig i deres hjem det meste af døgnet. Vi må derfor prøve at imødekomme de rammer og vilkår, der definerer mange aarhusianeres hverdag i de næste uger, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Presseillustration over Aarhus Midtby, hvor de nye lempelser gælder.
Annonce

Parker gratis

Samtidig opfordres alle beboere, der ikke har brug for deres bil de næste par uger, til at benytte kommunens gratis parkeringspladser.

Det kan man gøre ved det tidligere Amtssygehus, Tangkrogen, langs Skovbrynet ved Tivoli Friheden samt de store parkeringspladser ved Arenaen. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at man fortsat parkerer lovligt og efter gældende skiltning, understreger rådmanden.

P-vagterne i Aarhus Kommune er nemlig stadig på arbejde, trods corona-udbruddet.

Annonce

Corona-artikler

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Mundbind i biografen? Er du forvirret? Det er politiet også

Annonce