Annonce
Sport

Tiebreak-kongen Thiem sender Nadal ud i maratondyst

Greg Wood/Ritzau Scanpix
Dominic Thiem var skarp i tiebreak-disciplinen og fik skovlen under Rafael Nadal ved Australian Open.

Med stillingen 9-4 i indbyrdes kampe og en plads på toppen af verdensranglisten gik Rafael Nadal ind til kvartfinalen ved Australian Open mod femteseedede Dominic Thiem som favorit.

Det påvirkede imidlertid ikke Thiem, som tålmodigt ventede på sine chancer og afvæbnede Nadal, når sættene skulle afgøres i tiebreak. Det sikrede ham en flot sejr på 7-6, 7-6, 4-6, 7-6 efter mere end fire timers tennis.

Dermed er 26-årige Thiem for første gang klar til semifinalen ved Australian Open. De to seneste år har han tabt French Open-finalen til netop Nadal, men i ingen af de øvrige tre grand slam-turneringer har han tidligere været i semifinalen.

Første sæt var helt lige frem til kampens ottende parti, hvor Nadal på sin første og eneste breakbold i sættet bragte sig på 5-3.

Han forsømte dog muligheden for at serve sættet hjem efterfølgende. Thiem kom tilbage, tvang sættet ud i en tiebreak, som han vandt relativt sikkert med 7-3.

I andet sæt skulle Nadal igen blot brug en enkelt breakbold i sættet til at bringe sig foran, men igen slog Thiem tilbage og sendte sættet i tiebreak.

Igen var østrigeren klart stærkest i afgørelsen. Han bragte sig på 4-0 og tog tiebreaken hjem med 7-2.

Den sejrsvante spanier, som er på jagt efter at tangere Roger Federers rekord på 20 grand slam-titler, var nu for alvor presset.

Nadal er normalt en maskine, som begår meget få fejl, og sammenholdt med hans imponerende fysik gør det, at han ofte er stærk i de lange dueller.

Men Thiem kunne fint følge med fysisk, og noget uvant for Nadal, var det hans modstander, som tog størstedelen af pointene i de længere dueller.

Det var en afgørende faktor i de to første sæt.

Tredje sæt var helt lige, og begge spillere var ekstremt stærke i egne servepartier. I de ni første partier var der ikke en eneste breakmulighed, men da Thiem servede ved 4-5, slog rutinerede Nadal til.

På vej mod et exit fandt han storspillet frem, kom foran 40-15, og på sin anden breakbold tog han sættet. Det afstedkom en vild jubel fra den topseedede spanier.

Nadal er en fighter, og han lugtede blod. Trods tre breakbolde imod sig i sit første serveparti i fjerde sæt lykkedes det dog Thiem at afværge.

I stedet slog han effektivt til i spanierens serv efterfølgende og servede sig på 3-1 kort efter.

Kursen mod en semifinale mod Alexander Zverev var sat, men da han skulle serve kampe hjem ved 5-4, kom fejlene.

Nadal var med igen, og nok en gang måtte sættet afgøres i tiebreak. Den disciplin havde Thiem to gange vist sig stærkest i, og det gentog han, om end det holdt hårdt.

Han misbrugte to matchbolde ved 6-4, men endte med at fuldbyrde sit tiebreak-hattrick, da han sejrede med 8-6 på sin tredje matchbold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce