Annonce
Aarhus

Til ærgrelse for ejere og gæster: Byens populære hostel lukker 1. oktober

City Sleep In i havnegade er dekoreret efter alle kunstens regler. Her er Joan Byrsting. Foto: Axel Schütt
City Sleep In i Havnegade drejer nøglen om før kontrakten udløber.
Annonce

AARHUS: Når de ikke kan få lov til at drive byens hostel videre, kan de lige så godt lukke så snart som muligt.

Poul Pablo Nørgaard og Joan Byrsting havde håbet at få forlænget deres kontrakt med Aarhus Kommune. Men byrådet har sagt nej. Ejendommen med det spektakulære, populære og velbesøgte hostel i Havnegade i byens hjerte skal sættes til salg.

Kontrakten mellem de to indehavere og kommunen løber til 1. januar. Men allerede 1. oktober er det slut.

- Når vi skal lukke, kan det vi lige så godt få det gjort så hurtigt som muligt under hensyn til kunder og forudbestillinger, siger de to, der har drevet "City Sleep In" i 26 år, fornyet og forbedret det i samarbejde med kommunen og skudt en del penge i.

Annonce

Afvist næste år

- Vi har forudbestillinger til midt i september, og til alle dem, der har ønsket at komme næste år, har desværre måttet sige nej, siger Pablo Nørgaard og Joan Byrsting.

Det betyder også, at kunstneren Hans Krulls farverige maleri over indgangen i Havnegade forsvinder ligesom al den kunst, der er malet på væggene i huset, går til.

City Sleep in har en fin baghave til udeliv. Der er også en scene til musikere. Her pynter Joan Byrsting op. Foto: Axel Schütt

- Vi har en del møbler, vi skal have solgt, inden vi lukker. Meget af det er solide ting, der har skullet holde til at blive brugt ofte og af mange, siger Poul Nørgaard, der for eksempel selv har flikket nogle solide træborde med metalben sammen.

- Vi tog for år tilbage på studietur i Europa for at se, hvad de unge gerne ville have på et sted som her og indrettede det efter det, siger Poul Nørgaard, der til turen havde fået penge af EU.

Annonce

Stor søgning

Coronaen betød, at de måtte holde lukket tidligere på året, men efter åbningen er der igen stor søgning.

- Vi må desværre erklære, at vi lukker, mens  det går allerbedst, siger de to ærgerligt.

I alt 12 er beskæftiget i huset, så de mister deres job. Stedet har blandt andet været brugt til at indsluse personer på arbejdsmarkedet, for eksempel efter sygdom.


Vi må desværre erklære, at vi lukker, mens det går allerbedst.

Poul Nørgaard og Joan Byrsting


Gæsterne kommer fra det meste af verden. Lige nu bor der for eksempel fem musikere fra Mali, og ofte indlogerer østeuropæiske håndværkere sig. Også en del danske familier har brugt stedet.

Unge kunstnere har fået frit spil flere steder i huset. Foto: Axel Schütt

- Og så har vi ofte haft besøg af folkeskole- og gymnasieklasser på studietur, for eksempel fra Holland og England, forklarer Joan Byrsting.

City Sleep In har plads til 150 gæster, og der er 46 møblerede værelser.

Det falder for en gammel vedtagelse i Aarhus Byråd. Den siger, at alle kommunale bygninger, der ikke bruges til kommunale formål, skal sælges.

Et nyt hostel, "Book1", skulle være åbnet i Mølleparken i de bygninger, der tidligere husede hovedbiblioteket. Det drives af Brøchner Hotels og ventes at åbne i september, efter at coronaen har udsat brugen af det.

Poul Pablo Nørgaard og Joan Byrsting er ærgerlige over, at de bliver nødt til at lukke City Sleep In. Foto: Axel Schütt

City Sleep In

  • Poul Pablo Nørgaard og Joan Byrsting har drevet City Sleep In siden 1994.
  • Nu skal det lukke, fordi Aarhus Kommune følger en byrådsvedtagelse om, at alle kommunale bygninger, der ikke bliver brugt til kommunale formål, skal sælges.
  • Kontrakten udløber 31. december 2020, men City Sleep In lukker 1. oktober.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Aarhus

15-årig pige på uhyggelig bustur: Aggressiv mand befølte hende på inderlåret

Annonce