Annonce
Aarhus

Til april er der lys på Brabrandstien

Teknik- og miljørådmand Camilla Fabricius (S) har finansieringen på plads, så der nu bliver sat lys op på Brabrandstien. Tirsdag tog hun en tur for at se den mørke cykelsti. Foto: Kim Haugaard

Tyve og røvere skal ikke kunne skjule sig i vintermørket, når de slår til på Brabrandstien. Teknik- og miljørådmand Camilla Fabricius vil bruge mellem 1,5 og 2 millioner kroner på at sætte lys op på stien.

Når næste års vintermørke sænker sig over Brabrandstien, vil det være en noget mere usikker beskæftigelse at frarøve eller stjæle værdigenstande fra kvindelige cyklister.

Teknik- og miljørådmand Camilla Fabricius (S) har indenfor eget budget fundet de mellem 1,5 og 2 mio. kr., det vil koste at sætte lys op på den sydlige del af Brabrandstien.

Teamleder Peter Ryberg Neess, ansvarlig for vejbelysning i Center for Byens Anvendelse, fortæller, at projekteringen af belysningen går i gang nu.

- Jeg forventer, at lysene er på plads til april, siger Peter Ryberg Neess.

Til april er der så lyst, at det kun er cyklister, der er sent ude, som får glæde af lysene.

Men til efteråret og især til næste vinter vil man kunne cykle til og fra arbejde og fritidsaktiviteter under gadelysenes trygge skær.

Lysene kommer op på hele den 2,4 kilometer lange strækning mellem Viby Ringvej og Haveforeningen Åbrinken ved Søren Frichs Vej. Her er der i dag sat lys op.

Vi er alle enige om, at belysning er det eneste rigtige. Det er den løsning, der vil give den nødvendige tryghed.

Camilla Fabricius (S), rådmand for teknik og miljø

Den rigtige løsning

Camilla Fabricius og Peter Ryberg Neess gik onsdag sidst på eftermiddagen på en del af Brabrandstien sammen med repræsentanter for Østjyllands Politi og Center for Byens Anvendelses Grøn Drift.

Formålet med turen var at slå fast, om gadelys nu også er den rigtige løsning. Eller om træer og buskads kan beskæres og gøre stien et mere trygt sted at færdes.

- Vi er alle enige om, at belysning er det eneste rigtige. Det er den løsning, der vil give den nødvendige tryghed, siger Camilla Fabricius, der ofte selv cykler på Brabrandstien.

- Men aldrig i mørke. Det tør jeg simpelthen ikke, siger Camilla Fabricius.

Det er blandt andet kommunens cykelpulje, der betaler for belysningen.

- Men Brabrandstien er også en vigtig færdselsåre for cyklister. Derfor skal man kunne cykle trygt på den, siger Camilla Fabricius, der ikke kan beskyldes for at sidde på hænderne.

Annonce

Otte røverier

Det er ikke en måned siden, Århus Stiftstidende skrev om stribevis af tyverier og otte røverier, begået i 2016 mod kvindelige cyklister på Brabrandstien.

Det sidste gik ud over en 23-årig kvinde. Hun blev overfaldet og fik sit hoved hamret mod asfalten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce