Annonce
Debat

Til kamp for bedre idrætsfaciliteter

Resultater kræver forberedelse og en vedvarende indsats. Det ved enhver sportskvinde og sportsmand. Derfor er glæden også desto større, når det endelig lykkes at skabe bemærkelsesværdige resultater. Det gælder også i politik. For mig var det derfor glædens dag i onsdags, da byrådet besluttede en forbedring af byens idrætsfaciliteter for 20 millioner kroner. Det er et meget vigtigt første skridt i den rigtige retning. At sikre bedre idrætsfaciliteter til vores mange borgere. Det var dejligt at mærke, hvordan byrådet bakkede op.

Jeg har i flere år kæmpet for at give kommunens idrætsfaciliteter en tiltrængt økonomisk indsprøjtning. Både DBU og DIF har taget temperaturen på kommunernes faciliteter. Her ligger Aarhus desværre helt i bund. Derfor er jeg også særlig glad for, at det ved de seneneste budgetforhandlinger lykkedes at skaffe flertal for et historisk løft. 10 millioner kroner om året til forbedringer og nye faciliteter.

Byrådet valgte i onsdags at uddele pengene for 2017 og 2018 på én gang. Det betyder, at byrådet nu har sat navne på hele 14 projekter, som har fået del i de 20 millioner kroner.

Marselisborghallen får 8,3 millioner kroner. Sammen med en flot donation fra Salling Fondene på 10 millioner kroner sikrer det bedre rammer for byens atletikudøvere, talenter og OL-medaljetager.

Klubhuset "Søsporten," der rummer tre foreninger, får et tilskud på 3,7 millioner til renovering af klubhuset. Desuden får Brabrand IF og Viby Fodbold hver 2,6 mio. kr. i anlægstilskud til kunstgræsbaner. Endelig får 10 lidt mindre projekter tilskud.

Det glæder mig, at det er lykkedes at sikre penge til de tiltrænge forbedringer. Men vi skal bevare fokus. Vi skal i byrådet fortsat stå sammen om at sikre, at byens mange borgere og de mange nye, som i disse år kommer til, får de bedst mulige vilkår til at dyrke en sund og aktiv fritid.

Det er et vigtigt område. Aarhus er en by i vækst. Men desværre vokser vores fritidsfaciliteter ikke med samme hast. Ved det seneste budgetforlig lykkedes det at give området et historisk stort løft på 10 millioner kroner. Det er mange penge, men desværre langt fra nok til at sikre, at byen for alvor kan flytte sig fra bunden af de landsdækkende sammenligninger af sportsfaciliteter. Her tænker jeg ikke på et nyt fodboldstadion eller en multiarena. Begge dele hører efter min mening til i en by som Aarhus, men det er lige så vigtigt, at vi får skabt nogle ordentlige rammer til de mange tusinde århusianere og frivillige, der hver dag er aktive i vores foreninger.

Andre afdelinger i kommunen får stadig større budgetter. Det sker automatisk, i takt med at vi bliver flere borgere. Men det gør idrætsfaciliteterne ikke. Selvom kommunen udvider og udstykker nye boligkvarterer, er det hver gang en kamp at sikre idrætsfaciliteter. Sådan bør det ikke være. Idrætshaller og fodboldbaner bør være en lige så naturlig del af et nyt kvarter som el, vand, skoler og veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce