Annonce
Debat

Til kamp mod corona-ensomhed: Vi er stolte

"På onsdagens møde i sidste uge har Aarhus Byråd vedtaget at bruge ni millioner kroner på initiativer, som skal øge trivslen, mindske corona-mistrivslen, blandt borgerne i Aarhus Kommune. Det har vi efterspurgt i SF, og vi er meget glade for, det nu bliver til noget", skriver Mette Bjerre. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT: På onsdagens møde i sidste uge har Aarhus Byråd vedtaget at bruge ni millioner kroner på initiativer, som skal øge trivslen, mindske corona-mistrivslen, blandt borgerne i Aarhus Kommune. Det har vi efterspurgt i SF, og vi er meget glade for, det nu bliver til noget.

Corona-krisen rammer os alle, uanset om vi har været ramt af sygdommen eller ej. Rigtig mange arbejder hjemmefra. Det kan være psykisk hårdt ikke at møde nogle mennesker i løbet af ens dag, og mange har svært ved at mærke, hvad der er arbejdstid og fritid, når alting foregår i det samme rum.

Der er også mange mennesker, som stadig skal møde op på deres arbejde, blandt andre skolelærere, pædagoger, plejehjemspersonale og butiksassistenter. Selvom de ikke har samme problemstilling med ensomhed i løbet af dagen, så er de markant mere udsatte for smitte. Når man er mere udsat for smitte, bliver man også mere bange for at smitte andre og undgår måske derfor i endnu højere grad at se sine ældre eller på andre måder udsatte familiemedlemmer. Det skaber problemer med ensomhed for rigtig, rigtig mange mennesker i vores kommune.


Det er blot to uger siden, at vi i SF efterspurgte en hjælpepakke til foreninger på socialområdet. Nu har et samlet byråd vedtaget den her hjælpepakke.


Mange forskellige grupper er ramt af ensomhed, men særligt i forvejen udsatte borgere rammes hårdt. Unge mennesker, som ikke længere kan mødes på samme måde. Ældre, som ikke kan få besøg af deres pårørende. Hjemløse, som ikke kan komme de samme steder, som de plejer. Mennesker med handicap, som bliver nervøse over at have mange forskellige hjælpere og for at se deres nærmeste.

Man kan læse alle forslagene til initiativer på kommunens hjemmeside og blive helt glad over iderigdommen. Et af forslagene er økonomisk støtte til foreninger på socialområdet - noget, vi efterlyste ved forrige byrådsmøde!

Der er mange gode forslag på socialområdet, som vil mindske ensomhed. Blandt andre forslag om at hjælpe psykisk sårbare med at komme ud i naturen for at være sammen med mennesker på en anden måde. Og forslaget fra værestedet om husflidsdage, som brugerne har efterspurgt.

På ældreområdet er der foreslået et meget fint initiativ om julearrangementer på lokalcentre på en coronavenlig måde. Alt for mange sidder alene i julen, og det er besværligt og dermed dyrt for lokalcentrene at gøre noget, fordi intet kan gøres, som man plejer. Med det her initiativ får de midler til at afholde mindre arrangementer, så flere ældre ikke skal være alene i julen.

På børneområdet er der mange gode forslag. Vi tror især, at gratis psykologhjælp til alle, også børn under 15 år, bliver en stor hjælp for børn i udsatte positioner. Ligesom vi tror, det er en rigtig god idé at have trivselssamtaler med alle elever i 3. klasse ved sundhedsplejen, så tidlig mistrivsel kan opspores og hjælp sættes i gang.

Mange initiativer tænker ind i at skabe aktiviteter for unge på nye måder. Særligt synes vi, det er interessant med E-sport mod ensomhed, hvor de unge kan mødes digitalt og dyrke noget, de elsker, i et trygt fællesskab. Det er tydeligt, at det digitale er en god måde at være sammen på, når man ikke kan mødes fysisk, men det skal gøres på en sikker og tryg måde.

Det er blot to uger siden, at vi i SF efterspurgte en hjælpepakke til foreninger på socialområdet. Nu har et samlet byråd vedtaget den her hjælpepakke! Det er da effektivt. Vi er stolte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce