Annonce
Debat

Til støtte for fodbolden

Naturligvis fortjener Aarhus et rigtigt fodboldstadion, og de 10.000 støttebeviser skal nok hurtigt blive solgt.

170.000 kroner.

Så mange penge lykkedes det AGF på bare syv timer at »samle ind« til byens nye fodboldstadion. Klokken 15.30 bekendtgjorde Superligaklubben, at den nu starter en kampagne med det klare mål at kunne præsentere et nyt stadion senest 2020. En vigtig del af kampagnen er salg af støttebeviser til en pris af 100 kroner stykket. Målet er at sælge 10.000 stk i løbet af det første år og altså på den måde hente en million kroner til projektet.

Men når prisen for sådan et nyt stadion ligger i omegnen af 200 millioner kroner, kan det synes som et latterligt lille beløb. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen i AGF, der håber eller tror, at salget af støttebeviser kan blive en vigtig brik i økonomisk sammenhæng.

Annonce

Det handler meget mere om den symbolske værdi af, at mange tusinde århusianere med købet af et støttebevis vil demonstrere, at de bakker op om projektet og også er klar til at investere lidt småmønt i drømmen om et nyt stadion. Dermed håber AGFerne, at presset på politikerne kan blive så stort, at de til sidst vil give efter og finde de mange millioner, der er nødvendige for at få finansieret byggeriet.

I pressemeddelsen fra AGF står der intet om, hvordan fordelingen af de mange millioner skal være, men klubben håber, at både erhvervsliv og kommune vil være med til at finde det store beløb. En helt nødvendig realitetssans fra AGFs side. For det er håbløs naivt at tro, at en kommune, der konstant mangler penge og som igen og igen må skære på velfærden, alene vil finde de nødvendige millioner kroner bare 15 år efter, at der sidst blev brugt flere hundrede millioner kroner på en ombygning. Og hvis det nuværende stadion bygges om, hvor skal atletikken så være, og hvem skal betale for et nyt stadion til udøverne?

På den anden side vil det også være svært for kommunen på længere sigt helt at nægte at deltage i endnu en ombygning. For hvis AGF om få år vælger at droppe driften af Atletion og bygge et stadion et helt andet sted, vil Aarhus Kommune stå tilbage med et meget tomt stadion uden nævneværdige indtægter men med enorme udgifter til vedligeholdelse. Naturligvis fortjener Aarhus et rigtigt fodboldstadion, og de 10.000 beviser skal nok hurtigt blive solgt. Men trods den store interesse, så er der stadig meget lang vej, før det bliver en realitet. AGF skal have samlet mindst halvdelen af det nødvendige beløb selv. Det kræver stor opbakning og velvilje fra det lokale erhvervsliv. Men det er nødvendigt, ellers forbliver stadionplanerne en drøm, og AGFs kamp for at nå toppen af dansk fodbold vil være markant vanskeligere.

» Hvis AGF vælger at droppe driften af Atletion og bygge et stadion et helt andet sted, vil Aarhus Kommune stå tilbage med et meget tomt stadion uden nævneværdige indtægter men med enorme udgifter til vedligeholdelse.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Debat

Vi skal gøre Danmark rigere: Lige nu skubber regeringen bare problemerne foran sig

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce