Annonce
Debat

Til støtte for fodbolden

Naturligvis fortjener Aarhus et rigtigt fodboldstadion, og de 10.000 støttebeviser skal nok hurtigt blive solgt.

170.000 kroner.

Så mange penge lykkedes det AGF på bare syv timer at »samle ind« til byens nye fodboldstadion. Klokken 15.30 bekendtgjorde Superligaklubben, at den nu starter en kampagne med det klare mål at kunne præsentere et nyt stadion senest 2020. En vigtig del af kampagnen er salg af støttebeviser til en pris af 100 kroner stykket. Målet er at sælge 10.000 stk i løbet af det første år og altså på den måde hente en million kroner til projektet.

Men når prisen for sådan et nyt stadion ligger i omegnen af 200 millioner kroner, kan det synes som et latterligt lille beløb. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen i AGF, der håber eller tror, at salget af støttebeviser kan blive en vigtig brik i økonomisk sammenhæng.

Annonce

Det handler meget mere om den symbolske værdi af, at mange tusinde århusianere med købet af et støttebevis vil demonstrere, at de bakker op om projektet og også er klar til at investere lidt småmønt i drømmen om et nyt stadion. Dermed håber AGFerne, at presset på politikerne kan blive så stort, at de til sidst vil give efter og finde de mange millioner, der er nødvendige for at få finansieret byggeriet.

I pressemeddelsen fra AGF står der intet om, hvordan fordelingen af de mange millioner skal være, men klubben håber, at både erhvervsliv og kommune vil være med til at finde det store beløb. En helt nødvendig realitetssans fra AGFs side. For det er håbløs naivt at tro, at en kommune, der konstant mangler penge og som igen og igen må skære på velfærden, alene vil finde de nødvendige millioner kroner bare 15 år efter, at der sidst blev brugt flere hundrede millioner kroner på en ombygning. Og hvis det nuværende stadion bygges om, hvor skal atletikken så være, og hvem skal betale for et nyt stadion til udøverne?

På den anden side vil det også være svært for kommunen på længere sigt helt at nægte at deltage i endnu en ombygning. For hvis AGF om få år vælger at droppe driften af Atletion og bygge et stadion et helt andet sted, vil Aarhus Kommune stå tilbage med et meget tomt stadion uden nævneværdige indtægter men med enorme udgifter til vedligeholdelse. Naturligvis fortjener Aarhus et rigtigt fodboldstadion, og de 10.000 beviser skal nok hurtigt blive solgt. Men trods den store interesse, så er der stadig meget lang vej, før det bliver en realitet. AGF skal have samlet mindst halvdelen af det nødvendige beløb selv. Det kræver stor opbakning og velvilje fra det lokale erhvervsliv. Men det er nødvendigt, ellers forbliver stadionplanerne en drøm, og AGFs kamp for at nå toppen af dansk fodbold vil være markant vanskeligere.

» Hvis AGF vælger at droppe driften af Atletion og bygge et stadion et helt andet sted, vil Aarhus Kommune stå tilbage med et meget tomt stadion uden nævneværdige indtægter men med enorme udgifter til vedligeholdelse.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Debat

Send flere busser mod Sabro: Så slipper vi samtidig for et farligt sving i Tilst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce