Annonce
Debat

Til støtte for fodbolden

Naturligvis fortjener Aarhus et rigtigt fodboldstadion, og de 10.000 støttebeviser skal nok hurtigt blive solgt.

170.000 kroner.

Annonce

Så mange penge lykkedes det AGF på bare syv timer at »samle ind« til byens nye fodboldstadion. Klokken 15.30 bekendtgjorde Superligaklubben, at den nu starter en kampagne med det klare mål at kunne præsentere et nyt stadion senest 2020. En vigtig del af kampagnen er salg af støttebeviser til en pris af 100 kroner stykket. Målet er at sælge 10.000 stk i løbet af det første år og altså på den måde hente en million kroner til projektet.

Men når prisen for sådan et nyt stadion ligger i omegnen af 200 millioner kroner, kan det synes som et latterligt lille beløb. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen i AGF, der håber eller tror, at salget af støttebeviser kan blive en vigtig brik i økonomisk sammenhæng.

Det handler meget mere om den symbolske værdi af, at mange tusinde århusianere med købet af et støttebevis vil demonstrere, at de bakker op om projektet og også er klar til at investere lidt småmønt i drømmen om et nyt stadion. Dermed håber AGFerne, at presset på politikerne kan blive så stort, at de til sidst vil give efter og finde de mange millioner, der er nødvendige for at få finansieret byggeriet.

I pressemeddelsen fra AGF står der intet om, hvordan fordelingen af de mange millioner skal være, men klubben håber, at både erhvervsliv og kommune vil være med til at finde det store beløb. En helt nødvendig realitetssans fra AGFs side. For det er håbløs naivt at tro, at en kommune, der konstant mangler penge og som igen og igen må skære på velfærden, alene vil finde de nødvendige millioner kroner bare 15 år efter, at der sidst blev brugt flere hundrede millioner kroner på en ombygning. Og hvis det nuværende stadion bygges om, hvor skal atletikken så være, og hvem skal betale for et nyt stadion til udøverne?

På den anden side vil det også være svært for kommunen på længere sigt helt at nægte at deltage i endnu en ombygning. For hvis AGF om få år vælger at droppe driften af Atletion og bygge et stadion et helt andet sted, vil Aarhus Kommune stå tilbage med et meget tomt stadion uden nævneværdige indtægter men med enorme udgifter til vedligeholdelse. Naturligvis fortjener Aarhus et rigtigt fodboldstadion, og de 10.000 beviser skal nok hurtigt blive solgt. Men trods den store interesse, så er der stadig meget lang vej, før det bliver en realitet. AGF skal have samlet mindst halvdelen af det nødvendige beløb selv. Det kræver stor opbakning og velvilje fra det lokale erhvervsliv. Men det er nødvendigt, ellers forbliver stadionplanerne en drøm, og AGFs kamp for at nå toppen af dansk fodbold vil være markant vanskeligere.

» Hvis AGF vælger at droppe driften af Atletion og bygge et stadion et helt andet sted, vil Aarhus Kommune stå tilbage med et meget tomt stadion uden nævneværdige indtægter men med enorme udgifter til vedligeholdelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce