Annonce
Mindeord

Tilbage er mindet om en usædvanlig kammerat

Poul Viggo Bartels Petersen sov stille ind mandag 20. maj, 59 år gammel. Privatfoto

Steffen Olesen, Aarhus C, har skrevet mindeord om advokat Poul Viggo Bartels Petersen, Aarhus C, der sov stille ind mandag 20. maj, 59 år gammel:

Da Poul Viggo og Helle i juni 2018 inviterede familien og den nærmeste omgangskreds for omtrent 30. gang i træk til sankthansaften i familiens gamle sommerhus på Fedet i Risskov, bød PV som sædvanlig velkommen. At maden og vinen på de kanter er noget af det bedste, der kan opdrives i Aarhus, vidste alle i forvejen, og vi vidste også godt, at PV var blevet ramt af sygdom.

Han informerede om kræften i bugspytkirtlen, men nu skulle vi bare hygge os og så nyde den gode mad og vin. Hvad vi ikke rigtig vidste eller ville tro på var, at fra det tidspunkt levede PV på lånt tid. Han sagde selv, at han forventede at få 11 måneder mere.

I mandags tabte Poul Viggo Bartels Petersen sin sidste kamp. Også i døden fik han ret: 11 måneder. Ubærligt. Kun 59 år gammel.

Poul Viggo blev født, om ikke med en guldske i munden, så da i hvert fald en af sølv. Men han kunne også selv, hvad han beviste gennem sine 34 år som advokat. Voksede op sammen med lillesøster Sanne i forældrenes, Bente og Pouls, store hus i stadionkvarteret. PV kunne ikke bo andre steder og købte selv hus i området med sit gamle Marselisborg Gymnasium som genbo.

Cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1985. Samme år ansat som advokatfuldmægtig hos Storm Mortensen, nu Kromann Reumert, studieophold på University of London i 1989, efterfølgende ansættelse og partner hos Munch Andersen og siden 1991 partner og leder af afdelingen for virksomhedsoverdragelser i Kromann Reumert på Rådhuspladsen i Aarhus.

Advokater fra konkurrerende firmaer er bestemt ikke kendt for at rose hinanden, og man kan vel ikke få en større kompliment end den, som undertegnede af Gorrissen Federspiels, Jørn Ankær Thomsen, som i en lang årrække har været en af landets førende erhvervsadvokater med mere end 150 bestyrelsesposter gennem årene på samvittigheden, i sidste uge blev bedt om at overbringe til PV: "Hils Poul Viggo og sig, at han altid har været en ordentlig advokat og en hædersmand".

PV arbejdede altid. Hans arbejdsuge begyndte mandag morgen og sluttede først søndag aften. Ingen har sendt afbud til så mangt og meget som PV, for arbejdet kom i første række. Altid. Rejser i en uendelighed, men aldrig med indlagt ferie i forlængelse – altid tilbage på pinden i en fart. Uden søvn, jetlag, tidsforskellen på seks eller ti timer, om rejsen gik til Amerika eller endnu mere den anden vej mod øst.

Poul Viggo var til Gud, Konge og Fædreland og så Kromann Reumert. Han stod nærmest ret, når talen gik på advokatfirmaet. Han tog sit job og sine opgaver meget alvorligt. Værtshusjura var ikke noget, han begav sig af med. Mange skulle ofte have PV til at vurdere både det ene eller andet, men alle fik altid samme svar: Ring til Kromann Reumert mandag formiddag.

PV's tilværelse var delt i tre: Familien med hustruen Helle og børnene Christian og Caroline, Kromann Reumert og så AGF.

De fleste på Poul Viggos niveau ville nok have valgt drømmerejser til Maldiverne og lignende eksotiske egne her på kloden, men i PV's kompas pegede pilen som oftest kun i en retning: Nordpå til sommerhuset i Gl. Skagen. Alle sommerferier blev tilbragt her, og så lå det jo heller ikke længere væk end, at når han begyndte at kede sig på fjerde feriedag, så kunne han altid smutte ned til Kromann Reumert på Rådhuspladsen i Aarhus!

Og så var der AGF, klubben, som vi var blevet medlem af for 50 år siden. PV begyndte med fodbold og håndbold, og det blev i håndbolden, han gjorde karriere. Han var en forrygende håndboldspiller, og der var unægtelig ikke megen advokat over ham, når han foldede sig ud på banen. Han kunne være kropumulig over for modstandere, tidtagerbord og ikke mindst dommerne, men aldrig – ikke en eneste gang – har han sagt et uoverlagt ord til en holdkammerat. Aldrig.

Poul Viggo spillede 181 kampe på AGF's divisionshold og scorede mere end 1.000 mål. Hertil kom så også en livslang kærlighed til både fodbolden, tennis, skisporten og bordtennisbattet. Var der noget, der endelig kunne drive ham ud af advokatkontoret, så var det udsigten til en match på det røde grus, en håndbold- eller en old boys-fodboldkamp i AGF.

PV var et legebarn, og han elskede sport. Ingen kan være uenig i det faktum, at han aldrig blev voksen.

Og det var ikke kun på sportsbanen, der var bud efter Poul Viggo i AGF. For 32 år siden, i 1987, blev han medlem af AGF's hovedbestyrelse, og hver gang det økonomiske uvejr brød ud over det børsnoterede selskab bag vort fodboldhold i AGF, trådte PV til. I to omgange satte han sig på formandsposten i selskabet, i flere perioder også som næstformand og almindeligt bestyrelsesmedlem, og hver gang lykkedes det at få redet stormen af. I dag er AGF i smult vande – både sportsligt og økonomisk – og det har PV sin store andel i.

Derfor var det også helt på sin plads og fuld fortjent, at han på hovedgeneralforsamlingen 29. april i år, som det kun 22. medlem i AGF's 139-årige historie, blev udnævnt til æresmedlem.

Tilbage står mindet om en helt usædvanlig kammerat. For mit eget vedkommende vil 1989 stå i evig erindring. Poul Viggo var på et halvt års uddannelsesophold på University i London suppleret med arbejde på et britisk advokatkontor, mens jeg på samme tidspunkt var på et tilsvarende ophold i Hambros Investment Bank. To unge klubkammerater hjemme fra AGF i vidunderlige London i et halvt år med arbejdsgiverbetalte kreditkort i inderlommen. Det blev noget af en fest. Siden hen kunne vi heldigvis selv betale.

For to år siden var vi atter i London, med AGF. Lørdag aften efter en dejlig middag blev PV og jeg enige om at runde aftenen af med et par gin og tonics i American Bar på vores favorithotel, det bedste og fineste i denne verden: The Savoy. Selv isterningerne koster her, men PV betalte selvfølgelig regningen i vanlig stil. Hans gavmildhed over for familien og venner var legendarisk.

Og nu har han så betalt den ultimative pris. Blot to måneder før sin 60-års fødselsdag. Det bliver mere end vanskeligt at forestille sig livet fremover uden Poul Viggo. Han har altid været der og vil altid være i vores hjerter.

Vores tanker går til Helle, Christian, Caroline og Sanne, der har mistet deres elskede mand, far og bror. Vi andre har mistet vores enestående og uerstattelige kammerat. Du vil aldrig blive glemt.

Æret være Poul Viggo Bartels Petersens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce