Annonce
Sport

Tilbage med et brag: Bears blæste Horsens bagover i første DM-finale

Darko Jukic gjorde mandag comeback for Bakken Bears efter tre måneder på sidelinjen med en brækket hånd. Foto: Kim Haugaard
Darko Jukic gjorde comeback, da Bakken Bears mandag vandt den første DM-finale mod Horsens IC komfortabelt.

BASKETBALL: Det er ikke ofte, at det skaber de store overskrifter, når en spiller scorer to point i en kamp, der for længst er afgjort.

Men da Bakken Bears' Darko Jukic mod slutningen af mandagens første DM-finale mod Horsens IC rundede sin man og elegant lagde bolden i kurven, blev det efterfulgt af et stort brøl fra bænken.

I mangel på fans på lægterne må reserverne sørge for stemningen. Og Jukic blev hyldet, fordi han med dén aktion fik slået det helt fast; han er tilbage.

Annonce

Den danske landsholdsspiller brækkede hånden for tre måneder siden. Og mandag var han så tilbage i hans holds overbevisende 106-90-sejr.

- Jeg havde glædet mig til at spille igen. Da først kampen gik i gang, fløj der en masse tanker igennem mit hoved; jeg synes selv, jeg blev udskiftet lidt for hurtigt, og så blev jeg frustreret over det. Men så kom jeg ind og lavede et godt play, og så blev jeg glad igen. Så der var lidt rutschebanetur over det, sagde Darko Jukic efter kampen med et skævt smil.

DM-finale, kamp 1

Bakken Bears - Horsens IC 106-90

Periodecifre: (27-21), (28-28), (28-19), (23-22)

Bears: QJ Peterson 23, DeShawn Stephens 16, Ryan Evans 10, Tylor Ongwae 12, Darko Jukic 10, Adama Darboe 8, Morten Sahlertz 8, Thomas Lærke 8, Michel Diouf 6, Daniel Mortensen 5

Horsens: David Efianayi 18, Richmond Aririguzoh 16, Gage Davis 14

Rebounds: Bears 43, Horsens 31

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Dermed fører Bakken Bears 1-0 i DM-finaleserien

- Men alt i alt var det fedt at være tilbage igen. Men krop har det godt. Jeg kunne lige mærke en smule i hånden på et tidspunkt hvor jeg blev fejlet. Jeg blev ramt hårdt og det gav et sug igennem mig, men det handlede mest om, at mit ledbånd er lidt svækket efter at jeg har haft gips på så længe.

- Vi ender på toppen

Det vil være forkert at sige, at hans hold ikke har kunne klare sig uden ham - de vandt både kvart- og semifinaleserien uden at smide en kamp.


Vi kan gøre en del ting bedre, så der er ingen, der møder ind til træning i morgen og tænker, at 'dem slår vi let'. Det bliver en helt anden kamp i Horsens på torsdag.

Darko Jukic


Men Jukic er tænkt som en stor profil på det danske mesterhold, og så skal du lige finde dine fødder igen efter tre måneder som heppekor.

- Det er hele tiden en balance i forhold til mine egne forventninger og hvad jeg synes, jeg bør gøre for at hjælpe holdet og hvordan jeg passer ind på holdet, som jo er rigtig godt. Vi har rigtig mange, der kan score point. Så længe vi alle bruger vores individuelle talenter til at hjælpe hinanden som en flok, så er jeg ret sikker på, at vi nok skal ende på toppen til sidst, sagde Darko Jukic, der i alt nåede op på ti point mandag.

Annonce

- Det kan blive bedre

Sejren i den første DM-finalekamp var Bakken Bears' 13. i træk over Horsens IC set over de seneste år.

Derfor er århusianerne da også store favoritter efter at have bragt sig foran 1-0.

- Selvom de pressede os i første halvleg, så synes jeg, vi havde et overskud og et andet gear. Vi endte faktisk ikke engang med at indfri det. Der er en masse, vi kan gøre bedre. Selvom vi vandt komfortabelt, så er der en masse at arbejde på. Vi kan gøre en del ting bedre, så der er ingen, der møder ind til træning i morgen og tænker, at 'dem slår vi let'. Det bliver en helt anden kamp i Horsens på torsdag, sagde Darko Jukic.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce