Annonce
Bakken Bears

Tilbage på sejrssporet: Bears revancherede skuffende nederlag i Champions League

Darko Jukic (th) og Bakken Bears besejrede lørdag Team FOG Næstved 110-80. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears vandt igen en stor sejr i den danske liga efter midtugens lussing i Champions League. Det er en udfordring at nå at spille holdet sammen til de store kampe, indrømmer en af holdets profiler.
Annonce

BASKETBALL: Bakken Bears har fem amerikanere i truppen men det er kun tre af dem, der må være med når holdet er i kamp i den danske liga.

Sådan er Basketligaens regler.

Som denne lørdag mod Team FOG Næstved må to mand beholde det civile tøj på og se til mens holdkammeraterne arbejder inde på banen.

Med en stensikker sejr på 110-80 er de amerikanske profiler - denne lørdag QJ Peterson og Erik McCree - ikke savnet, tydeligvis. Men det skaber alligevel en udfordring.

Fordi holdet har svært ved at nå at blive spillet sammen til de kampe, det i virkeligheden er samlet til; Champions League-opgørene. Her må alle fem amerikanere nemlig gerne være i truppen på én gang.

Udfordringen bliver ikke mindre af, at to af amerikanerne først kom til Aarhus for små tre uger siden.

- Det er ærgerligt, at vi ikke har de her kampe (mod Næstved, red.) til at spille holdet sammen, men sådan er reglerne. Men det var da et skridt i den rigtige retning i dag rent spillemæssigt. Nu har vi en kamp mod Horsens inden vi skal møde Galatasaray og så må vi bruge den og vores træninger til at flytte os endnu mere. Men det kommer til at tage tid, og den har vi ikke så meget af, siger en af holdets danske profiler, Darko Jukic.

Han understreger, at klubben selvfølgelig kendte reglerne inden de hentede de spillere, de gjorde, og at han stadig har en god følelse i forhold til at holdet bliver spillet endnu bedre sammen.

Men satset med at ansætte de to tidligere NBA-spillere DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon på korttidskontrakter til Champions League-kvalifikationen har skabt en fornemmelse af, at Bakken Bears-holdet kører over broen mens de bygger den.

- Vi havde mange preseason-kampe i år hvor vi blev spillet sammen. Men små to uger før kampen mod Tenerife kom der to nye spillere ind på holdet, og det er da hårdt - både for dem og os. Der er mange ting, de skal nå at lære om vores spillestil på kort tid, siger Jukic om de to nye Glenn Cosey og Erik McCree, der har afløst de førnævnte.


Det er rigtig gode hold, vi møder i Champions League. Men vi vil jo gerne være med på det niveau og bevise, at vi hører til. Og derfor er det skuffende at tabe på den måde, vi gjorde.

Darko Jukic, Bakken Bears


Annonce

Skuffende indsats

Lørdagens rutinesejr over Team FOG Næstved var et fint plaster på et sår, der stadig er åbent efter tirsdagens nederlag på 25 point i Champions League-premieren på Tenerife.

Det er den kamp, der gør, at Darko Jukic ønsker sig mere forberedelsestid.

- Vi havde en god energi i første halvleg i dag - vi var ovenpå og i kontrol. Så faldt niveauet lidt i anden halvleg, det hele blev lidt mere kaotisk. Men det var dejligt med en sejr efter en periode, hvor det føles som om, at vi ikke har vundet i lang tid.

- Kampen mod Tenerife var første gang længe at vi på den måde har fået en røvfuld. Det var et hårdt nederlag og det tager noget tid at komme over. De var bedre end os, men vi kunne have spillet meget bedre. Der er måder, man kan tabe på, men den måde, vi tabte på, var ikke acceptabel, mener Darko Jukic.

Han håber på, at et par ugers træning og kampe kan få holdet tættere på topformen inden Champions League venter igen om halvanden uge med en udekamp mod Galatasaray.

- Det er rigtig gode hold, vi møder i Champions League, det lægger vi ikke skjul på. Sådan er det bare, men vi vil jo gerne være med på det niveau og bevise, at vi hører til. Og derfor er det skuffende at tabe på den måde, vi gjorde, siger Jukic.

Bakken Bears spiller søndag 1. november mod Horsens IC og mod Galatasaray om onsdagen.

Basketligaen, 5. runde

Bakken Bears - Team FOG Næstved 110-80

Periodecifre: (25-18), (31-16), (27-19), (27-27)

Bears: DeShawn Stephens 19, Tylor Ongwae 18, Glenn Cosey 15, Anton Harbo 15, Michel Diouf 13, Ryan Evans 8, Morten Sahlertz 8, Darko Jukic 5, Thomas Lærke 5, Magnus Møllgaard 4

Næstved: Alante Fenner 20, Samuel Idowu 15, Jeremy Williams 11

Rebounds: Bears 43, Næstved 25

Tilskuere: 300 i Vejlby-Risskov Hallen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce