Annonce
leder

Tilbage til gymnasiet: Behold livremmen, drop selerne

Journalist Hans Petersen
Annonce

Endelig. Gymnasieeleverne i Aarhus kan igen komme på deres skoler. Sundhedsministeriet har givet Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard lov til at sende eleverne tilbage til den skolebænk, som de ikke har slidt på i måneder. Ja, de nye 1. g'ere har dårligt nået at begynde i deres nye klasser.

Der er det forbehold ved "frigivelsen", at den sker i et "vist omfang".

Aarhus Kommune har haft særlige restriktioner indtil 4. september på grund af stigende smittetal. Men elevernes tålmodighed er brugt op. Både socialt og fagligt længes de efter den undervisning, der foregår i klassen og ikke bag en skærm i deres hjem.

Lukningen af samfundet under coronaen har åbnet vores øjne for, hvor meget socialt samvær betyder og hvilken afhængighed vi har i forhold til familie, venner og bekendte. Livet bliver fattigere uden den kontakt.

Ganske vist fik vi et mindre udbrud af smittede, og det førte til de restriktioner, vi nu har. Det klinger af, og der er ikke mange syge eller smittede. Meget få dør.

Da Mette Frederiksen lukkede landet 11. marts stod vi i uvidenhed og usikkerhed og med skrækscenarier i andre lande. Hvor mange ville blive smittet? Hvor alvorlig var sygdommen covid-19? Var der plads nok på sygehusene? Var der respiratorer nok? Kunne vi mønstre personale nok, og hvis mange skulle tage sig af coronapatienter, hvad så med andre syge?

Nu er vi meget klogere. Vi mangler vaccinen, men vi ved mere om, hvordan sygdommen kan dæmpes. Der er få indlagte og plads nok på hospitalerne, hvis det bliver nødvendigt. Der er respiratorer og personale nok. Intet tyder på, at en corona-tsunami vil vælte ind over os, selv om truslen om en anden bølge har luret.

Lige nu går vi med livrem og seler. Det er sjældent nødvendigt.

Politisk har coronaen været rigtig godt tacklet fra det tidlige stadium, og vi skal stadig passe på den. Men vi skal også leve. Vi er nødt til at løbe mindre risici ved at åbne for mere af samfundet.

Vi skal overholde de regler, vi har fået indskærpet med håndvask og afstand. Det kan heldigvis alle finde ud af.


Vi skal stadig passe på sygdommen. Men vi skal også leve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce