Annonce
Sport

Tilbage til hverdagen: Nu er Bakken Bears' sværeste modstander sig selv

Adama Darboe og Bakken Bears besejrede uden de store problemer Team FOG Næstved. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears vandt lørdag uden stort besvær over Team FOG Næstved, men point guard Adama Darboe minder sine holdkammerater om, at indstillingen skal være en anden i de kommende måneder hvis DM skal genvindes.
Annonce

BASKETBALL: Det er svært at gå tilbage til en klapsammen med leverpostej når du har spist af buffeten fra en af de finere restauranter.

Men spillerne i Bakken Bears må i de næste måneder vænne sig til, at den står på mindre glamour og i større grad god, gammeldags hårdt arbejde.

Efter exiten fra Champions League i onsdags har århusianerne nu kun den danske liga - plus pokalturneringen - at fokusere på.

Umiddelbart lykkedes det fint med fokusskiftet lørdag. Team FOG Næstved blev besejret med 22 point i Vejlby-Risskov Hallen. Sejren var aldrig i fare. Men en af Bears-veteranerne var ikke tilfreds med indstillingen lørdag.

- Vi ville gerne have haft et bedre fokus igennem hele kampen, men det er svært efter en oplevelse som i onsdags. Vi kan ikke være helt tilfredse med vores fokus i dag.

- Nogle af de spillere, der ikke spiller så meget, kom ind og løftede os i dag og var tændte, sagde Adama Darboe med henvisning til onsdagens sejr over det spanske tophold Iberostar Tenerife i Champions League.


Specielt sådan en dag som i dag kunne jeg virkelig godt have tænkt mig at der var tilskuere, som vi kunne have underholdt med nogle highlights.

Adama Darboe, Bakken Bears


Annonce

Tryk på knappen

Den danske landsholdsspiller mener, at det er meget naturligt, at han og holdkammeraterne i den kommende dage og uger skal arbejde ekstra hårdt mentalt for at vænne sig til den nye hverdag.

- Vi skal lige sadle om og komme os over, at vi ikke skal spille mere i Europa i denne sæson. Det er dét, vi ser frem mod hele tiden i forhold til at toppræstere, og det skal vi også til i den danske liga nu.

Hvor så du den manglende fokus mod Næstved?

- Det var tydeligt for alle, at vi ikke havde den samme energi i dag, som vi havde i onsdags. Og det tror jeg er meget naturligt. Lige meget hvad man havde gjort, ville det være svært at forberede sig til sådan en kamp her mentalt og fysisk. Det er ikke en knap, man kan trykke på hele tiden, men vi skal være klar til at trykke på den i resten af sæsonen i den danske liga nu.

Basketligaen

Bakken Bears - Team FOG Næstved 110-88

Periodecifre: (32-15), (19-23), (32-24), (27-26)

Bears: QJ Peterson 20, DeShawen Stephens 16, Darko Jukic 14, Daniel Mortensen 13, Tylor Ongwae 11, Thomas Lærke 10, Ryan Evans 7, Michel Diouf 6, Magnus Møllgaard 6, Morten Sahlertz 4, Adama Darboe 3

Næstved: Miki Novovic 15, Philip Hertz 14, Samuel Idowu 12, Jalen Rashad Nesbitt 12

Rebounds: Bears 42, Næstved 43

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Annonce

Et lille opråb

Bakken Bears, med mange af de nuværende spillere, har vundet det danske mesterskab fire år i træk. Det er altså ikke en helt frisk eller stram gulerod, de er på jagt efter.

Samtidig gør coronarestriktionerne at der ikke må være tilskuere i hallen.

Er det jeres største udfordring nu. Den mentale kamp mod Jer selv?

- Ja, det tror jeg helt sikkert. Specielt sådan en dag som i dag kunne jeg virkelig godt have tænkt mig at der var tilskuere, som vi kunne have underholdt med nogle highlights.

- Men vi skal have skiftet fokus og det er hårdt. Det kan godt tage mere end et par dage. Fordi vi er også skuffede over, at vi ikke gik videre i Champions League. Men vi har et bredt hold, så når man er inde, så skal den have fuld gas. Og med hånden på hjertet må vi indrømme, at det gjorde hverken jeg eller flere af mine holdkammerater i dag. Det skal vi gøre bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Annonce