Annonce
Kultur

Tilbuddene tikkede ind: Drengedrøm går i opfyldelse for talentfulde århusianere

Møl har skrevet kontrakt med det internationale pladeselskab, Nuclear Blast. Foto: Kim Song Sternkopt/Heartmatter Artworks
Det århusianske band Møl har sat sin underskrift på en aftale med Nuclear Blast, som har en imponerende historie i heavy metal. Selskabet har siden 1987 udgivet plader med nogle af de største navne indenfor genren i det meste af verden.

AARHUS: Aarhus har sat sig selv på det musikalske verdenskort i den seneste tid.

I den forgangne uge kunne grupperne Baest og Livløs fortælle, at de havde nyt på vej i 2021. Sidstnævnte kunne endda offentliggøre, at de havde sat deres underskrift på en aftale med et stort internationalt selskab, Napalm Records.

Succesen for de århusianske navne stopper dog ikke her.

Annonce

Mandag formiddag var det nemlig blevet bandet Møl, der kunne fortælle, at de har skrevet under på en aftale med et af de største selskaber i verden for alternativ musik, Nuclear Blast.

- Det er stort det her. Det overgår vores vildeste fantasi, at vi nu har skrevet under på en aftale med et af de største musikselskaber indenfor vores genre. Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, fortæller bandets guitarist og sangskriver Nicolai Busse Bladt.

- Det har været en vild periode, hvor vi har skulle få de sidste detaljer på plads, ligesom vi har skulle færdiggøre vores kommende plade, så det har været en meget travl periode, fortæller musikeren og tilføjer, at der lige nu er ved at blive lagt sidste hånd på den udgivelse, der skal forsøge at tage gruppen til nye højder sammen med Nuclear Blast.

Tilbuddene tikkede ind

Møl kom på alles læber, både udenlands og indlands, da de for snart tre år siden udgav deres officielle debutplade "Jord" på selskabet Holy Roar Records.

Gruppens evne til at forene smukke og billedskabende passager med vrede og hårdtslående riffs gik lige ind i hjertekulen på mange og fik blandt andet flere kolleger og anmeldere på den internationale scene til at lovprise århusianerne.

Gruppens anden plade har derfor været ventet med spænding.

Det bliver dog ikke engelske Holy Roar, der skal udgive den nye plade. I september måned meddelte bandet, at al samarbejde med selskabet ophørte efter det kom frem, at ejeren af selskabet var anklaget for voldtægt.

Der gik dog ikke længe før bejlere til århusianerne meldte sig på banen.

- Vi havde troet, at vi skulle ud og kigge efter en ny arbejdsgiver, men vi nåede ikke at lede selv, før tilbuddene begyndte at tikke ind fra både store og små selskaber. Det endte til sidst med at blive Nuclear Blast. Det er et selskab med en kæmpe historie bag sig og som har udgivet plader med nogle af de allerstørste bands gennem tiden, men også har flere nye navne i stalden. Det er et selskab på den øverste hylde og et klart trin opad rangstien, siger Nicolai Busse Bladt.


Vi havde troet, at vi skulle ud og kigge efter en ny arbejdsgiver, men vi nåede ikke at lede selv, før tilbuddene begyndte at tikke ind fra både store og små selskaber. Det endte til sidst med at blive Nuclear Blast. Det er et selskab med en kæmpe historie bag sig og som har udgivet plader med nogle af de allerstørste bands gennem tiden, men også har flere nye navne. Det er et selskab på den øverste hylde og et klart trin opad rangstien

Nicolai Busse Bladt


De sidste detaljer i aftalen kom allerede på plads i november måned, hvor gruppen var i studiet på Djursland hos producer Tue Madsen, som lige nu er ved at lægge sidste hånd på det materiale, der skal sendes ned til arbejdsgiveren i Tyskland.

Annonce

Raffineret sangskrivning

Og selvom forventningerne er høje, så kan man ifølge Nicolai Busse Bladt se frem til et album, der er helt i Møls ånd.

- Jeg vil sige, at vores sangskrivning er blevet mere raffineret. Det hårde er blevet endnu hårdere, mens det melodiske er blevet endnu mere melodisk. Så det er meget i tråd med det, som vi har lavet tidligere, siger guitaristen og tilføjer, at der naturligvis også er et par overraskelser i ærmet.

Det er ikke bare i Aarhus, at der går en række mennesker rundt med armene i vejret.

I Tyskland er begejstringen over at få Møl ind i folden også stor.

- Jeg er virkelig begejstret over at kunne byde Møl indenfor i vores familie. For mange år siden var jeg så heldig at se dem spille live og jeg blev med det samme blæst bagover af bandets evne til at kreere de vildeste vokaler og heavieste riffs med billedskabende momenter og smukke melodier. Jeg er overnud begejstret over, at de har valgt os som deres nye hjem, siger Nathan Barley Phillips, som har titlen A&R hos Nuclear Blast og er manden, der finder nye kunstnere til selskabet.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Alarm 112

Kørt på skadestuen: Cyklist påkørt af bil ved rutebilsstationen

Alarm 112

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Aarhus For abonnenter

Aarhus har aktier i store miljøsyndere: - Det skal stoppe nu, siger politikere

Kultur

Lis Sørensen vender gerne hjem forbi Brabrand: Det var en lille hyggelig by med dejlig natur

Aarhus

Hvor mange har haft corona uden at vide det? Nyt forsøg skal gøre os klogere på det - og hvor langt vi er i epidemien

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Aarhus

Se video: Bil gik op i flammer - vidne så to personer stikke af

Aarhus For abonnenter

Vil du nøjes med at få gjort rent en time hver anden uge? Her er svarene fra ældre-politikerne i Aarhus

Aarhus

Mere end hver fjerde test positiv: Aarhus fortsætter med højt smittetal

Annonce