Annonce
Østjylland

Tilflytterne kommer med Letbanen

Christina Roslyng, tidl. prof. håndboldspiller og Vild Med Dans-vinder, kom med et motiverende oplæg til UdviklingOdders generalforsamling. Arkivfoto: Morten Pape

Der var optimisme at spore på UdviklingOdders generalforsamling, men også frustration over, at Letbanen endnu ikke kører på skinner.

Odder: På UdviklingOdders generalforsamling var der store frustrationer over, at Letbanen endnu ikke kører. For Letbanen betyder meget for Odders udvikling, påpegede formand Arne Sørensen. Ikke mindst når det handler om at være en attraktiv by at flytte til.

- Vi er ikke i tvivl om, at Letbanen kan få stor værdi for Odder, når togene engang i løbet af 2018 forhåbentlig kommer til at rulle. Den signalerer moderne infrastruktur og gør det let at komme frem og tilbage mellem Odder og Aarhus, sagde UdviklingOdders.

Og ikke nok med, at Letbanen har stor betydning for tilflytningen. I kølvandet følger også nye muligheder for udviklingsprojekter.

- Dels skal området ved Rude Havvej udvikles. Dernæst kommer udviklingen af hele det bynære baneområde med remiser og værksteder som et centralt omdrejningspunkt. Det har potentiale til at blive et fantastisk spændende område, og vi glæder os til processen med udvikling af området, sagde formanden.

UdviklingOdder

På UdviklingOdders generalforsamling var der genvalg til Jens Gammelgaard, Claus Bonde Mikkelsen og Peder Skipper, mens John Stærmose afløste Lars Nonbye.Bestyrelsen består herefter af:

Arne Sørensen, Kvickly (formand)

Claus Bonde Mikkelsen, Advokatfirmaet Strauss & Garlik

Peder Skipper, tømrermester, Odder Tømrer og Snedkerforretning

John Stærmose, Staermose Industry

Lars Bluhme, rektor, Odder Gymnasium

Jens Gammelgaard, gårdejer, Gersdorffslund

Derudover er der en repræsentant fra Odder Kommune, LO Odder og DA Odder.

Der er fire deltidsansatte medarbejdere i UdviklingOdder. Udviklingschef Karsten Geertsen samt udviklingskonsulenterne Vibe Elbæk, Jan Lindegaard Christensen og Hanne Wick.

Attraktive varer

Bortset fra den manglende letbane kunne Arne Sørensen se tilbage på et 2017 med masser af plusser på udviklingskontoen i kommunen.

Erhvervslivet klarer sig flot, samarbejdet mellem erhvervslivet og det politiske liv bliver bedre og bedre, der er stadig god gang i butikslivet og turismeindsatsen har fået ekstra kræfter i form af den nye turistchef Helle Berthold Rosenberg.

Og så er der igen kommet rigtig godt gang i boligsalget. Mere end 1600 nye borgere flyttede til Odder Kommune i 2017. Af dem kom 700 fra Aarhus.

- Som købmand ved jeg, at det også handler om at have de rigtige varer på hylderne. Netop derfor er jeg også en af dem, der med spænding og store forventninger ser frem til, at vi i 2018 får taget hul på Bendixminde-udstykningen i Vestbyen. Det bliver en hel ny bydel med institution, et varieret udbud af attraktive boliger, grønne løsninger, udsigt og masser af natur lige uden for døren og meget mere.

Ud af UdviklingOdders 282 medlemmer deltog cirka 70 i generalforsamlingen, der også bød på indlæg fra tidl. professionel håndboldspiller Christina Roslyng.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce