Annonce
AGF

Tilfreds AGF-træner efter nederlag: - Nogle gange er det vigtigt at forstå, hvilket niveau det her foregår på

Kevin Diks og holdkammeraterne i AGF spillede søndag i en særlig retroudgave af den første AGF-trøje for mere end 100 år siden. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kevin Diks fandt det unødvendigt at tale sig selv og holdkammeraterne ned efter søndagens 1-2-nederlag til FC Midtjylland. AGF var uheldige mod topholdet, mener han.

FODBOLD: Forventninger kan hurtigt blive høje i Aarhus, og det var måske dét, David Nielsen forsøgte at sætte en ispose på, da han søndag aften blev bedt om at sætte ord på AGFs 1-2-nederlag til FC Midtjylland.

Uldjyderne er dansk mester og deltager for tiden i Champions League. Og derfor er det ikke verdens undergang at tabe til dem. Slet ikke efter en indsats, hvor AGF ifølge cheftræneren lige så godt kunne have fået mere ud af kampen.

- Det var en flot præstation. Vi mødte et pissegodt hold og formåede at holde kampen jævn. Den periode de scorede i var endda vores bedste i første halvleg, men vi blev fanget ude af position. Vi lavede to fejl og dem straffede de benhårdt og kom foran 2-0. Men vi fik stabiliseret kampen og gjort det farligt til sidst, så jeg kan ikke sige så meget til præstationen. Nogle gange er det også vigtigt at forstå, hvilket niveau det her foregår på; det er ikke hvem som helst vi spillede imod.

Annonce

- Vi gør hvad vi kan. Hvis vi skal skabe mere mod de her hold, så skal vi komme med endnu mere kvalitet. Det er klart, at det vil vi gerne, men vi er også nødt til at forstå hvad det kræver for bare at skabe en lige kamp mod sådan et hold som FC Midtjyllands.

- På mange måder leverede vi en mere lige fodboldkamp end vi for eksempel gjorde derude i sommer hvor vi vendte 1-3 til 4-3. Da havde vi nogle magiske minutter. Men i dag gjorde vi nogle gode ting og så handler det om de små detaljer; lidt bedre indlæg, bedre indløb og den slags, sagde David Nielsen.

Superliga, 9. runde

AGF - FC Midtjylland 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Frank Onyeka (27.), 0-2 Sory Kaba (34.), 1-2 Patrick Mortensen (straffespark, 64.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen (Nicklas Helenius, 84.) - Albert Grønbæk Erlykke (Jon Dagur Thoirsteinsson, 71.), Patrick Olsen, Bror Blume, Gift Links (Alexander Munksgaard, 88.) - Patrick Mortensen

FCM (4-3-3): Jesper Hansen - Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho - Jens-Lys Cajuste, Nicholas Madsen (Mikkel Andersson, 71.), Frank Onyeka - Anders Dreyer (Awer Mabil, 64.), Sory Kaba, Pione Sisto (Bozhidar Kraev, 90.)

Advarsler: Jesper Julesgård, AGF. Erik Sviatchenko, Frank Onyeka, FCM

Dommer: Jens Grabski Maae

Tilskuere: 300 på Ceres Park

- AGF gør det godt

Og AGF kunne lige så godt have fået mindst et enkelt point med hjem. Det mener også FC Midtjyllands cheftræner, Brian Priske.

- Det var på nogle punkter en tæt kamp. AGF gør det godt, de har gode spillere og et godt koncept og gør det svært for mange hold. Jeg ville godt have haft endnu flere faser på bolden som vi havde da vi lykkedes med det første mål. Den slags spil vil jeg gerne have haft flere af, fordi så var det blevet en kamp på vores præmisser i stedet for nogle af AGFs dyder. Men vi kæmpede igennem en svær anden halvleg hvor vi endda havde et par VAR-kendelser imod os, sagde Brian Priske med henvisning til AGFs straffespark og Erik Sviatchenkos annullerede mål.


Jeg synes ikke, vi skal tale os selv ned. Vi gjorde det fint og var lidt uheldige.

Kevin Diks, AGF


Annonce

- Vi var uheldige

Ifølge AGFs højre back Kevin Diks var forskellen søndag skarphed på den sidste tredjedel af banen.

- Jeg synes, vi var uheldige. De var meget kyniske med deres afslutninger og overordnet var det forskellen i dag. Vi manglede lidt på den sidste del af banen, i afslutninger og indlæg. Jeg havde selv et hovedstød som jeg skulle have scoret på, og så havde vi fået det uafgjorte resultat, som jeg mener, vi fortjente.

FC Midtjylland er forsvarende mester og i Champions League. Efter kampen i dag, vil du vurdere at I kan matche dem eller er der klasseforskel?

- Forskellen i dag var at de scorede på de to første chancer, de skabte. Vi havde nogle halve chancer som vi også kunne have scoret på, men det gjorde vi ikke. Derfor var det svært at komme tilbage 0-2 nede efter en halv time, men vi blev ved med at kæmpe. Og jeg synes ikke, vi skal tale os selv ned. Vi gjorde det fint og var lidt uheldige, mente Kevin Diks.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

AGF

David Nielsen skal gøre drenge til mænd i AGF: - Den her klub spiser lidt af din sjæl, hver gang du taber

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Annonce