Annonce
Aarhus

Tilfredse med direktøren: Høyersten og Aros forlænger kontrakten med tre år

Erlend Høyersten ved åbningen af den del af "The Garden", som var på Aros sidste år. Foto: Axel Schütt

Erlend Høyerstens aftale med det århusianske kunstmuseum rækker nu til 31. december 2021.

AARHUS: Erlend Høyerstens kontrakt med kunstmuseet Aros bliver forlænget med tre år fra 1. januar 2019. Det er netop besluttet. Til den tid har den 45-årige nordmand været direktør for museet i de fem år, som blev aftalt i første omgang. Nu rækker kontrakten til 31. december 2021.

- Vi har været meget tilfredse med Erlend Høyerstens arbejde i de første godt fire år og er glade for at kunne fortsætte samarbejdet, siger advokat Carsten Fode, der er formand for Aros' bestyrelse.

Han tilføjer, at parterne er glade for hinanden. Høyersten er tilfreds med at være i Aarhus, har han udtrykt.

- Direktøren har været i stand til ikke alene at holde Aros på det høje niveau, museet havde, da han tiltrådte 1. januar 2014, men han har også været i stand til at bringe museet videre på højt niveau og bragt det længere frem, som han lovede ved ansættelsen, siger Carsten Fode.

Han synes med bestyrelsen, at Høyersten har præsteret på alle parametre med gode udstillinger, høje besøgstal, stor opmærksomhed både i ind- og udland samtidig med, at den lokale forankring er bevaret, siger Carsten Fode.

I 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, blev Aros for første gang det meste besøgte kunstmuseum i Danmark. 658.086 gæster løste billet til museet, og det var cirka 800 flere, end Louisiana i Humlebæk nåede. Samlet set besøgte 980.000 mennesker bygningen, når man også tæller dem med, der alene gik i cafeen og i butikken. Og yderligere cirka 500.000 så "The Garden" uden for museet.

Aftalen

Erlend Høyersten er 45 år og kom til kunstmuseet i Aros 1. januar 2014 fra muserne i Bergen i Norge. Han blev ansat til 31. december 2018 og har nu fået denne aftale forlænget med tre år til 31. december 2021.

Som 31-årig blev Høyersten udnævnt til leder af Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand. Fem et halvt år senere blev han ansat som vicedirektør på Kunstmuseerne i Bergen, for blot et år senere at avancere til direktør for alle fire museer under fællesbetegnelsen for dét, der i dag betegnes KODE, Kunstmuseerne i Bergen.

Flot pris

Erlend Høyersten blev ansat for fem år i første omgang med mulighed for forlængelse i tre år. Det er, hvad der nu er sket.

- Men det er ikke ensbetydende med en tidsbegrænsning. Herefter kan der laves en ny aftale på de vilkår, som parterne kan blive enige om, siger Carsten Fode.

Erlend Høyersten afløste Jens Erik Sørensen 1. januar 2014. Han kom fra museerne i Bergen i Norge og havde blandt andet stiftet bekendtskab med Aros ved som direktør at låne værker af Edvard Munch ud til Aros' store udstilling af den norske malers værker fra oktober 2012 til februar 2013.

I tiden i Aarhus har Høyersten blandt andet skabt den store udstilling med en række kinesiske kunstnere "A New Dynasty - Created in China" med blandt andre den kontroversielle Ai Weiwei, der fjernede sit værk af en 12 meter lang, svævende figur før udstillingen var slut. Det skete i protest mod den danske flygtningepolitik.

Erlend Høyersten er også manden bag Aros Triennalen, der i sommer indeholdt tre dele, en langs stranden fra Åkrogen til Ballehage, en i byen ved Sydhavnen samt en på Aros. Det var afløseren for "Sculpture by the Sea", den australske udendørs udstillingsidé, der havde været i Aarhus fire gange.

Triennalen "The Garden" vakte stor opsigt på grund af den tyske kunstner Katharina Grosses værk, hvor hun malede græs og arealer i bunden af Mindeparken og ved Strandvejen pink og hvide. Siden indbragte Aros-triennalen den internationale GFAA-pris i kategorien Best Public Art / Exhibition or Installation. Over 2000 udstillinger fra hele verden var i spil.

Høyersten har også søsat det mentale fitnesscenter "Aros Public" på museet.

Direktøren har ydermere barslet med ideen til projektet "The Next Level", som er en stor udvidelse af Aros med blandt andet en dome, kreeret af den amerikanske kunstner James Turell. Det er endnu ikke lykkedes at skaffe de nødvendige penge til projektet.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce