Annonce
Østjylland

Tilfredshed med læringsmesse

Over 100 interesserede pædagoger, lærere, undervisere, konsulenter og andre interesserede lagde vejen forbi messen, der blev holdt for første gang på Museum Østjylland i Grenaa. Pressebillede

Besøgende kunne til arrangementet opleve 15 stande med undervisningstilbud i Norddjurs.

Grenaa: Den første læringsmesse i Norddjurs blev en stor succes. Over 100 interesserede pædagoger, lærere, undervisere, konsulenter og andre interesserede lagde vejen forbi messen, der blev holdt på Museum Østjylland i Grenaa. Borgmester Jan Petersen holdt en engageret åbningstale, hvor han understregede vigtigheden af, at børn og unge i Norddjurs kommer ud i kommunens særegne natur og kultur - ikke kun fordi eleverne nyder det, men også fordi der er store læringspotentialer forbundet med besøg i kommunens eksterne læringsrum.

Besøgende kunne til arrangementet opleve 15 stande med undervisningstilbud i Norddjurs og høre om nye tilbud - bl.a. jagt og skovdrift fra Det Grønne Museum og se et ægte ulveskind. Man kunne opleve Kattegatcentret dissekere blæksprutter, se Museum Østjyllands flintesmed i aktion og opleve læringstilbud inden for alt 'fra skrot' ved Reno Djurs 'til slot' ved Gammel Estrups undervisningstilbud. Ekspert i outdoorpædagogik og udeskole, Karen Barfod gav tilhørerne et oplæg om det forskningsmæssige belæg for at flytte elevernes undervisning ud af klasselokalet.

Annonce
Besøgende kunne til arrangementet opleve 15 stande med undervisningstilbud i Norddjurs og høre om nye tilbud. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce