Annonce
Aarhus

Tilgroet Risskov-ruin er mange millioner værd

Set fra oven ligner det et forladt hus i junglen, men det er et glemt sommerhus i Risskov, hvor naturen først har overtaget hele grunden og nu er ved at overtage huset også. Foto: Axel Schütt.

Helt ned mod stranden i Risskov ligger et forladt og totalt forfaldent lille sommerhus i skjul i en totalt tilgroet have. Det er omkring 40 år siden, at ejerne har brugt det. Folk i kvarteret undrer sig over, at der intet sker, for grunden er guld værd og kunne sælges for i omegnen af 10 mio. kr.

RISSKOV: Kald det bare guldkysten her i første række mod vandet for enden af Casper Møllers Vej - en meget fredelig villavej i Risskov.

Her ligger et lille hus, der ikke blot er glemt, det er også gemt. Gemt bag et vildtvoksende buskads, der har erobret hele den omkring 900 kvadratmeter store grund med et lille sommerhus på.

Sommerhus-ruin er nok en mere dækkede betegnelse for Casper Møllers Vej 35. Naturen har ikke bare indtaget hele grunden, den er også rykket indenfor i det stærkt forfaldne hus, som ejerne ikke har brugt eller vedligeholdt i noget, der ligner 40 år.

Annonce

Serie: De glemte huse i Aarhus og omegn

I en lille serie tager Århus Stiftstidende dig med indenfor i glemte huse i Aarhus og omegn. Vi kigger tilbage i historien og gennemtrawler arkivet for årstal, sjove detaljer som "verdens længste langtidsparkering", billige huspriser og meget mere.

Har du undret dig over huse, der har stået tomme og forladte gennem længere tid, så send en mail til sowi@stiften.dk eller mosv@stiften.dk og skriv, hvor huset ligger, og hvad du i øvrigt måtte vide om det.

Sådan tog sommerhuset på Casper Møllers Vej sig ud i januar 2007 uden blade på buske og træer til at skjule forfaldet. Allerede dengang var der tale om en ruin. Foto: Jens Thaysen.

Den ældre dame

Fra vandsiden er det eneste, man kan se for havens grene og blade, en medtaget skorsten, der titter frem sammen med toppen af et tag, hvor tagpappet flere steder er væk og har efterladt huset åbent.

- Kønt er det jo ikke, men sådan har det set ud i mange år, siger Gunnar Nørgaard, mens vi står på vendepladsen for enden af Casper Møllers Vej og betragter vildnisset.

Han har haft adresse på vejen siden midten af 1970'erne.

- De første år, vi boede her, kom den ældre dame, der havde huset, nogen gange og brugte det om sommeren. Siden har vi ikke set nogen, og huset har bare ligget og forfaldet gennem rigtig mange år. Jeg forstår ikke, at det ikke for længst er blevet solgt. Det ligger jo utrolig flot, siger Gunnar Nørgaard.

Grund til 10 mio. kr.

Han er ikke alene om at undre sig. På vejen har beboerne gennem masser af år snakket om, hvorfor det lille hus på den attraktive grund ikke bliver solgt, når nu ejerne ikke selv bruger det,

- Grunden er jo guld værd, siger en af dem.

Det fortælles, at den ældre dames arvinger - en søn og en datter - er blevet tilbudt 10 mio. kr. for grunden - men har sagt nej tak. Det er ikke sikkert, at historien er rigtig. Til gengæld er prisen ikke skudt ved siden af.

- 10 mio. kr. lyder bestemt ikke urealistisk. Jeg skulle nok kunne finde en køber, der vil betale den pris for en grund med den beliggenhed i første række og med en størrelse, der gør, at man kan bygge et pænt stort hus på den, siger salgschef Bo Kræmer fra Nybolig i Risskov.

Sådan en grund i første række mod vandet er mange mio. kr. værd og er næppe svær at sælge. Alligevel har grunden og huset ligget ubrugt og forladt gennem årtier. Foto: Axel Schütt.

Plankeværket

Det er ikke kun vildnisset, der er trængt ind på grunden gennem årene.

- Mens det har stået forladt, har haven jo været tilholdssted for drenge, der byggede huler og den slags. Jeg tror, at alle vejens børn har leget røvere og soldater derinde, indtil der for 20 - 30 år siden blev sat et plankeværk op omkring grunden, fortæller en af vejens beboere.

Plankeværket står der endnu med et godt bedaget udtryk mod Casper Møllers Vej. Formentlig blev det sat op, efter at andre end legende børn begyndte at finde det forladte hus interessant.

Påsat brand i 1988

I en notits i Århus Stiftstidende fra 3. april 1988 kan man læse følgende:
"Et gammelt ubeboet sommerhus på Casper Møllers Vej 35 i Risskov brændte sent fredag aften. Huset der hverken har været beboet eller tilset de seneste år, stod nærmest som en ruin. Kriminalpolitiet mener, at branden var påsat. Tæt ved huset fandt man en dunk med en rest tændvæske i".

I dag står det lille hus ikke længere nærmest som en ruin. Det er en ruin. En ruin i 10 mio. kroner-klassen endda.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce