Annonce
Østjylland

Tillid forsvundet: DF's gruppeformand i Syddjurs smutter

Michael Mikkelsen er ikke længere gruppeformand for DF i Syddjurs, efter to andre medlemmer har mistet deres tillid til ham. Han har samtidig sagt farvel til DF og bliver løsgænger. Foto: PRAEST1@MAC.COM
Annonce

Syddjurs: Dansk Folkeparti er ikke længere repræsenteret med tre medlemmer i byrådet i Syddjurs.

Efter et gruppemøde fredag eftermiddag i Ryomgård har gruppens formand, Michael Mikkelsen, nemlig forladt både sin post som gruppeformand og sit parti.

Det sker efter, at gruppens to andre medlemmer, Laila Sortland og Grethe Møgelvang, på mødet fortalte Michael Mikkelsen, at de ikke længere har tillid til ham som formand.

- Når man er tre i en gruppe, og de to ikke længere har tillid til den sidste, så er der ikke så meget andet at gøre end at sige tak for denne gang. Jeg forlader Dansk Folkeparti og bliver løsgænger. Det er brandærgerligt, men når der ikke længere er tillid til mig, ser jeg ikke anden udgang, forklarer Michael Mikkelsen i en pressemeddelelse.


Nej, det er det helt rigtige tidspunkt at få skilt fårene fra bukkene. Nu har vi et år til valget, og det er god tid.

Grethe Møgelvang (DF)


Laila Sortland bliver ny gruppeformand i DF, mens Grethe Møgelvang fortsætter som menigt medlem i den kraftigt decimeret gruppe.

- Når man ikke har tillid til sin gruppeformand mere, så skal man finde en anden, siger Grethe Møgelvang til avisen.

- På mødet i fredags fortalte vi Michael, at vi ikke længere har tillid til ham som formand, men at vi gerne så, at han fortsatte som medlem. Det gav vi ham et døgn til at tænke over, og lørdag bad han om et døgn mere. Nu har han valgt at forlade DF, og skidt pyt med det, siger Grethe Møgelvang.

Årsagen til den manglende tillid vil hun ikke komme nærmere ind på, men det drejer sig om fortrolig i forbindelse med de netop afsluttede budgetforhandlinger.

Michael Mikkelsen blev valgt ind i byrådet ved valget i 2017, og har nu forladt det 13 måneder før næste valg.

Nogle ville sige dårlig timing, men sådan ser Grethe Møgelvang det ikke.

- Nej, det er det helt rigtige tidspunkt at få skilt fårene fra bukkene. Nu har vi et år til valget, og det er god tid, siger hun.

Michael Mikkelsen bliver nu løsgænger i byrådet, men ved endnu ikke om han genopstiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce