Annonce
Debat

Tillidsfolk siger fra: God ledelse efterlyses - hos rådmanden selv

"Det er ikke nyt, at rådmand Jette Skive (billedet, red.) ikke har medarbejderne blandt de øverste på sin prioriteringsliste. Hun udtrykker det klart i forhold til den kommende organisationsændring i MSO", skriver en flok tillidsrepræsentanter. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

DEBAT:  Det er ikke nyt, at rådmand Jette Skive ikke har medarbejderne blandt de øverste på sin prioriteringsliste.

Hun udtrykker det klart i forhold til den kommende organisationsændring i MSO (Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune), hvor hun i P4 Morgen 17. november siger: "Omorganiseringen er for borgerne og brugerne og ikke for personalet".

En udtalelse, som giver en pejling på, hvor vi kan finde nogle af årsagerne til flere af de problemer, som MSO står med. At vi som medarbejdere ikke ses, lyttes til og respekteres, det er ikke en sund kultur at arbejde i. Når de, der skulle være de fremmeste rollemodeller i en organisation, siger, at vi som medarbejdere ikke tæller, hvad er det så for en organisation, de tænker, de kan få? Er det en attraktiv arbejdsplads?


Jette Skive må spørge sig selv, om hendes tilgang til medarbejderne er god ledelse og sikrer god kvalitet for borgerne. Vi er som medarbejdere ikke i tvivl, det er dårlig kultur og dårlig ledelse.


De fleste af os, der arbejder indenfor velfærdsområderne - ældre, unge, skæve og lige - ved godt, at den service, vi kan give borgerne, hænger tæt sammen med de vilkår, vi har for vores arbejde. For at der kan være kvalitet for borgerne og brugerne, skal der være en meningsfuld organisatorisk ramme, som fungerer og skaber overblik for både borgere og medarbejdere. Der skal være smidige arbejdsgange, som sikrer kvalitet for borgerne og styrker samarbejdet omkring borgerne for medarbejderne.

Det, borgerne får, er tæt forbundet med de vilkår, vi som medarbejdere har. Mantraet i organisationsændringen er "ledelse tæt på", men det sikrer ikke i sig selv kvalitet for borgerne, men god ledelse gør.

Jette Skive må spørge sig selv, om hendes tilgang til medarbejderne er god ledelse og sikrer god kvalitet for borgerne. Vi er som medarbejdere ikke i tvivl, det er dårlig kultur og dårlig ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Annonce