Annonce
Østjylland

Tillykke til Sofie og alle de andre

De nervøse blikke var afløst af brede smil og højlydte grin, da Lars Blume og to gange Sofie hejste flaget på Odder Gymnasium.

Student. Mandag fik Sofie Kloppenborg Jørgensen studenterhue på som den første.

Annonce

Klokken har lige rundet 09.30 - det er mandag - og Odder Gymnasium er ladet med forventningsfulde forældre og venner til de studerende, der får huer på de kommende dage.

Sådan ser Odders første student, Sofie Kloppenborg Jørgensen, ud - altså inden hun fik åbnet champagnen.

Naturligvis er de studerende her også, men de sidder enten formummet bag fotokopier og bærbare computere, eller sveder i eksamenslokalerne og til forberedelse.

Den der fik lov at svede mindst - eller i hvert fald blev først student, var Sofie Kloppenborg Jørgensen. Klokken 09.45 kommer hun ganske roligt tøffende ud fra den uigenkaldeligt sidste eksamen som gymnasieelev.

»Det gik vidst sådan nogenlunde. Jeg kan ikke rigtig huske, hvad jeg sagde,« smiler hun og virker slet ikke så nervøs, som langt de fleste af hendes studiekammerater.

»Nej, man kan aldrig huske noget, når man lige er kommet ud,« siger kammeraten Jannick Pedersen og giver et tillykkeknus, inden Sofie skal have sin karakter,

Et lille minut senere, er Sofie tilbage i eksamenslokalet.

Dog kun for at få sin karakter. Men modsat mange af de andre studerende og forældre, ruller Sofie og hendes familie sig ikke rundt på gulvet eller løber rundt og skriger, da Sofie får sin sidste karakter. De knuser, krammer, smiler og sætter hue på studinehoved.

»Nu er hun færdig. Og jeg synes, hun skal tage den med ro og nyde livet nu. Eller rejse, eller hvad hun vil. Man bliver altså ikke en bedre studerende af at skynde sig med at komme i gang. Det tror jeg i hvert fald ikke,« siger Sofies mor.

Sofie selv drikker champagne.

»Det er dejlig at være færdig. Nu skal der dases og festes,« siger hun.

Inden Sofie kan gå på champagne-orlov, skal hun lige nu én ting mere.

Først skal hun med rektor Lars Blume og en anden Sofie ud og hejse skolens flag. Sådan siger traditionen.

»Den første student hejser flaget med mig. Og i var der to, der blev færdig næsten samtidig. Så de er begge med,« forklarede Lars Blume.

Og det lykkedes - både at blive studenter og hejse flag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Motorvejsulykke skete under overhaling: En er fortsat alvorligt kvæstet

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce