Annonce
Østjylland

Tillykke til Sofie og alle de andre

De nervøse blikke var afløst af brede smil og højlydte grin, da Lars Blume og to gange Sofie hejste flaget på Odder Gymnasium.

Student. Mandag fik Sofie Kloppenborg Jørgensen studenterhue på som den første.

Klokken har lige rundet 09.30 - det er mandag - og Odder Gymnasium er ladet med forventningsfulde forældre og venner til de studerende, der får huer på de kommende dage.

Annonce
Sådan ser Odders første student, Sofie Kloppenborg Jørgensen, ud - altså inden hun fik åbnet champagnen.

Naturligvis er de studerende her også, men de sidder enten formummet bag fotokopier og bærbare computere, eller sveder i eksamenslokalerne og til forberedelse.

Den der fik lov at svede mindst - eller i hvert fald blev først student, var Sofie Kloppenborg Jørgensen. Klokken 09.45 kommer hun ganske roligt tøffende ud fra den uigenkaldeligt sidste eksamen som gymnasieelev.

»Det gik vidst sådan nogenlunde. Jeg kan ikke rigtig huske, hvad jeg sagde,« smiler hun og virker slet ikke så nervøs, som langt de fleste af hendes studiekammerater.

»Nej, man kan aldrig huske noget, når man lige er kommet ud,« siger kammeraten Jannick Pedersen og giver et tillykkeknus, inden Sofie skal have sin karakter,

Et lille minut senere, er Sofie tilbage i eksamenslokalet.

Dog kun for at få sin karakter. Men modsat mange af de andre studerende og forældre, ruller Sofie og hendes familie sig ikke rundt på gulvet eller løber rundt og skriger, da Sofie får sin sidste karakter. De knuser, krammer, smiler og sætter hue på studinehoved.

»Nu er hun færdig. Og jeg synes, hun skal tage den med ro og nyde livet nu. Eller rejse, eller hvad hun vil. Man bliver altså ikke en bedre studerende af at skynde sig med at komme i gang. Det tror jeg i hvert fald ikke,« siger Sofies mor.

Sofie selv drikker champagne.

»Det er dejlig at være færdig. Nu skal der dases og festes,« siger hun.

Inden Sofie kan gå på champagne-orlov, skal hun lige nu én ting mere.

Først skal hun med rektor Lars Blume og en anden Sofie ud og hejse skolens flag. Sådan siger traditionen.

»Den første student hejser flaget med mig. Og i var der to, der blev færdig næsten samtidig. Så de er begge med,« forklarede Lars Blume.

Og det lykkedes - både at blive studenter og hejse flag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce