Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Tilskud til hjemmepasning i Aarhus

Læserbrev: Til næste år er der igen kommunalvalg i Aarhus. Et vigtigt valg, for hvad skal prioriteres de næste fire år? Jeg synes, vi skal prioritere børnene og familielivet. At give børn en god start på livet, er den bedste investering, vi kan gøre.

Frank Engdal, Solbjerg, medlem af Kristendemokraterne

Ved folketingsvalget i 2020 var der stort fokus på vilkårene i daginstitutionerne. Hvad er der sket siden? Der er givet cirka 500 mio. kr. på landsplan til at sikre bedre normeringer, heraf 32,4 mio. til Aarhus. Det er et skridt i den rigtige retning, men der er lang vej igen.

Dette glæder rådmand Thomas Medom sig over. I Århus Stifttidende den 18. februar udtalte han følgende: ”Al forskning viser, det er godt for børns trivsel og udvikling, hvis der er ekstra tid og omsorg til det enkelte barn.”

Annonce

Men hvem er de bedste til at give et lille barn tid, tryghed og omsorg? Efter min mening er det barnets forældre. Desværre har vi en kedelig rekord i Danmark. Hele 66 procent af vores børn i alderen 0-2 år tilbringer 30 timer eller mere i institution. Langt flere end i de øvrige nordiske lande. Norge 41 procent, Sverige 37 procent og Finland 23 procent.

Kan det virkelig være rigtigt, at helt små børn skal tilbringe så mange timer væk fra deres forældre, når forældrene er de vigtigste i forhold til at sikre børnenes trivsel og sunde udvikling?Kommer barnet i institution, betaler kommunen 75 procent af udgiften. Ansætter forældrene en privat barnepasser, kan de få op til 5.981 kroner i tilskud, passer de barnet selv, får de 0 kr.

Frank Engdal


Jeg forstår godt, at mange forældre er bekymrede og har svært ved at sende deres børn så tidligt i institution. De har en klump i maven, når de afleverer barnet om morgenen. Men den følelse er vel bare noget, de må prøve at tilsidesætte.

Måske skulle Aarhus Kommune begynde at tænke anderledes? Hvordan giver vi forældrene bedre mulighed for at være sammen med deres børn? Til gavn for både børn og forældre. I dag gives der tilskud til alle andre end forældrene, når barnet skal passes. Kommer barnet i institution, betaler kommunen 75 procent af udgiften. Ansætter forældrene en privat barnepasser, kan de få op til 5.981 kroner i tilskud, passer de barnet selv, får de 0 kr.

Det giver ingen mening, at det, der er bedst for barnet, ikke er en mulighed, som Aarhus Kommune vil støtte. Derfor er der brug for forandring i Aarhus Kommune.

Måske kan vi overbevise de nuværende politikere i byrådet om, at et tilskud til hjemmepasning er en god ide. Men kan vi ikke det, så må vi vælge nogle andre ind i byrådet til kommunalvalget i 2021.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce