Annonce
AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Børnenes Kontor, Røde Kors, Kirkens Korshær, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær og Hjemløse i Aarhus er de seks organisationer, der kan se frem til ekstra støtte, hvis der kommer mange tilskuere på stadion mod Lyngby.Foto: Jens Thaysen
Søndagens kamp mod Lyngby er samtidig en storindsamling til byens velgørende organisationer

JULEHJÆLP: Når mange tusinde tilskuere uge efter uge strømmer til Stadion for at se AGF spille kamp i landets bedste række, er det normalt noget, der er med til at forbedre bundlinjen hos den århusianske Superligaklub. Men uanset hvor mange tilskuere, der denne søndag eftermiddag bevæger sig ned for enden af Stadionallé, så ryger der ikke ekstra penge i kassen hos administrerende direktør Jacob Nielsen.

For denne ene søndag bliver tilskuerindtægterne i stedet vekslet til julegaver og julemad til byens fattigste.

AGF er nemlig gået sammen med seks lokale hjælpeorganisationer i forsøget på at rejse ekstra penge til julehjælp. Målet er at skaffe en million kroner til julehjælp.

- Det er et ambitiøst mål, men ikke urealistisk. For det kendetegner AGF og Aarhus, at fællesskabet viser sin styrke, når der er behov for det. Så selv om det bliver en kamp i en kold tid, så håber vi, at Aarhus vil vise sin varme og møde op, så flest mulige kan få en hånd til jul - og samtlige tilskuere tæller. Derfor kan vi kun opfordre alle, der har mulighed for det, til at møde frem til årets sidste hjemmekamp og dermed støtte det gode formål. Jo flere vi er, desto større beløb samler vi ind til de aarhusianere, der trænger mest, lyder opfordringen fra Morten Lerke fra AGF, der står for eventen.

Annonce

Lad os fylde Stadion

De seks hjælpeorganisationer er Børnenes Kontor, Røde Kors, Kirkens Korshær, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær og Hjemløse i Aarhus. Og glæden er stor hos de seks organisationer.

- Jeg håber, at der kommer mange på søndag til kampen, så det kan komme ud over kanten. Det er et fremragende projekt, hvor vi kan samle gaver ind til - i vores tilfælde - de hjemløse. Jo, flere der kommer, jo større bliver de julegaver vi kan give. Så vores budskab til Aarhus er; kom til kampen, så vi kan fylde Ceres Park op - det glæder vi os til, siger Niels Bjørnø fra Kirkens Korshær i Aarhus.

Gavmilde sponsorer

Hjælpeorganisationerne står selv for at uddele julehjælpen til de værdigt trængende, som de har kontakt med. Og takket være velvillig opbakning fra en række af AGF's sponsorer kan de seks organisationer til sammen uddele mere end 2.500 julepakker. Indholdet af julepakkerne vil blive tilpasset organisationernes ønsker og pakkerne vil som minimum have en værdi på 100 kr. og bestå af kolonialvarer og/eller gavekort til forskellige oplevelser. Men jo flere tilskuere, der kommer til kampen, desto større værdi vil pakkerne altså have.

- Det er planen, at vi skal gentage projektet i de kommende år. Men vi vil rigtig gerne godt fra land, så vi håber virkelig, at rigtig mange folk vil komme ud på stadion, så vi kan hjælpe flest muligt, siger Morten Lerke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce