Annonce
Østjylland

Tiltalt i Hørning-sagen: Jeg kunne se frygten i hendes øjne

<p>Der er beregnet to dage til den alvorlige sag fra Hørning ved Retten i Horsens. Foto: Jacob Vestervig</p>

Tirsdag startede retssagen mod tre unge, der står tiltalt for grov vold, tvang til oralsex, voldtægtsforsøg og trusler mod en 15-årig pige i november i Hørning.

»Jeg vil bare glemme det hele. Stil mig op ad en væg og skyd mig!«

Sådan lød det højlydt og grædende fra en af de tiltalte i en retssag, der startede ved Retten i Horsens tirsdag. Sagen drejer sig om en tidlig aften tilbage i november, hvor en mand på nu 22 år fra Hørning, hans kæreste på 17 år, samt dennes kammerat, en mand på nu 23 år, begge fra Vejle, angiveligt skulle have banket en 15-årig pige med en kæp, tvunget hende til oralsex, forsøgt at voldtage hende og til sidst truet hende.

Den 23-årige, der tvang den unge pige til oralsex og angiveligt forsøgte at voldtage hende, var rystende nervøs i retten, hvor han, spurgt ind til detaljerne, hurtigt brød sammen med ovenstående udbrud, så retten måtte holde en pause.

Annonce

Pludseligt stemningsskift

Efter pausen fortsatte forklaringen, som lød på, at de tre tiltalte mødtes en eftermiddag i november i Aarhus, men besluttede sig for at køre til Hørning, hvor der var mere fred til at ryge joints. Den 15-årige pige tog også med - tilsyneladende lokket af fem gram hash. Hvad hun ikke vidste var, at veninden på 17 år var rasende på hende, fordi hun mente, hun havde stjålet hendes hævekort.

»Pludselig skiftede stemningen bare,« forklarede den 23-årige mand.

»Hun (den 17-årige, red.) stillede sig bag hende og slog hende med en kæp. Jeg tog fat i hende (offeret, red.) og råbte 'hvorfor har du stjålet hævekortet?' Jeg kunne se frygten i hendes øjne,« sagde han.

Alligevel tvang han hende lige herefter til oralsex, fordi han, som han formulerede det, følte sig presset til det af de to andre. Det nægtede de to dog senere i retten og påstod ikke at vide, hvad der var foregået. Ingen af dem kunne huske noget om voldtægt, selvom den 15-årige pige tidligere har forklaret, at den 23-årige forgæves forsøgte.

Pinslerne sluttede dog ikke her for den unge pige, for efter det formodede voldtægtsforsøg slog den anden af de tiltalte mænd hende adskillige gange med en kæp.

»Jeg ser hende bare ligge der og går i chok. Så slår jeg hende med kæppen cirka 10 gange; jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg slog hende hårdt - kæppen knækkede en til to gange,« sagde han.

De tre efterlod til sidst pigen i det grønne område tæt på Hørning Station - uden hverken at bekymre sig eller tale om hendes tilstand, forklarede de enstemmigt.

Annonce

Truede med sten og kølle

Lidt senere så de den 15-årige på benene på stationen, hvor hun talte i telefon. Den 22-årige mand kom så fra sit nærliggende hjem, iført elefanthue og med en golfkølle, for at true pigen til at tie stille. Han kastede sten efter hende fra den modsatte perron, men truslerne var uden effekt, for samme aften blev kæresteparret anholdt, mens den 23-årige senere meldte sig selv i Vejle.

De tre tiltalte har siden siddet varetægtsfængslet, og efter hver især at have afgivet forklaring tirsdag, blev det 15-årige offer afhørt - af hensyn til hendes tilstand dog uden tilhørere og ikke mindst uden de tiltalte til stede i salen, bestemte dommeren.

Retssagen fortsætter fredag, hvor også dommene forventes afsagt.

Læs mere om sagen her:

.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce