Annonce
112

Tre mænd i retten for trusler og angreb på Stages lejlighed: 'I Aarhus bliver man fucked for forræderi'

Jens Stage skiftede til FCK i sommer - et skifte, der ikke blev taget lige godt imod alle steder. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
De tre mænd, som er tiltalt for at forsøge at sætte ild til Jens Stages tidligere lejlighed, erkender at have kastet brosten og en røgbombe ind i lejligheden, men nægter at have forsøgt at sætte ild til den.

AARHUS: Tirsdag begyndte retssagen mod de tre unge mænd, som er tiltalt for at have kastet fyrværkeri ind gennem vinduet til den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed, og for ved samme lejlighed at have sendt trusler til fodboldspilleren.

Dagen gik med afhøringer af de tre tiltalte og to vidner - Jens Stages bofælle og en brandundersøger fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut.

Ifølge de tre tiltaltes forklaringer havde de siddet i den 24-åriges lejlighed og 'drukket tæt', som en af dem formulerer det, og det er i den forbindelse, at ideen med at gå ned og kaste noget ind ad vinduet for at skræmme den nu tidligere AGF-profil opstår. De tre var klar over, at Jens Stage ikke selv var i lejligheden, da han skulle spille kamp i København den følgende formiddag, men havde ikke tænkt over, at der kunne være andre.

Men de erkender at have været ved lejligheden og også at have kastet først en brosten og derefter det, som en af de tiltalte kalder en røggenerator, ind gennem vinduet til den lejlighed i Eckersbergsgade, hvor Stage indtil sit skifte til FCK boede. Som en del af bevisførelsen havde anklageren en video, som var blevet optaget i forbindelse med angrebet. Her ser man to af de tiltalte - den tredje står bag kameraet - stå foran lejligheden, og så tager den 24-årige ordet.

- Hva' så Jens? Her i Aarhus bliver man fucked for forræderi, dit judassvin, lyder det, inden der bliver antændt noget fyrværkeri, som bliver kastet gennem ruden, der kort forinden er blevet knust med en brosten.

De understreger dog, at fyrværkeriet, som bliver antændt, ikke skaber ild og at det derfor ikke var for at sætte ild til lejligheden, at de kastede det ind gennem ruden.

- Det var for at sende ham en besked, som han kunne se, når han kommer tilbage til Aarhus, som den ene mand sagde.

De tre havde ifølge egne udsagn på forhånd sikret sig, at Stage ikke var i lejligheden. Dagen efter angrebet skulle han nemlig spille i Odense for FCK, og derfor gik de ud fra, at han ikke ville være i Aarhus. Det havde de ret i. Men det betød ikke, at lejligheden var tom.

Vågner til en lejlighed fyldt med røg

I lejlighedens soveværelse lå Jens Stages daværende bofælle nemlig og sov sammen med sin kæreste.

- Jeg vågner ved et højt bank, hvorefter ruden bliver smadret. Så hører jeg en høj, susende lyd og lejligheden bliver fyldt med røg. Det er en lyd, som jeg primært forbinder med et romerlys, og derfor tænker jeg, at det er sådan et, fortæller han.

Han og kæresten hopper derfor ud ad soveværelsets vindue til baggården og ringer til politiet. Politiet tilkalder brandvæsenet på grund af den kraftige røgudvikling, men en røgdykker fra Østjyllands Brandvæsen konstaterer, at der ikke har været ild i lejligheden. Ifølge den brandundersøger, der også var indkaldt som vidne, var der dog tegn på en såkaldt glødebrand, altså en brand hvor der ikke nødvendigvis har været åben flamme.

- Der er tegn på, at træets struktur har ændret sig på en måde, så der har været gløder. Det kan ikke ændre sig på den måde alene af røgen, sagde han, men understregede samtidig, at han ikke kunne sige, hvorvidt der havde været åbne flammer i lejligheden.

Den 24-årige, der kastede røghåndbomben - som det officielle navn for lige netop den type fyrværkeri er - siger, at sådan en ikke udvikler ild. Man antænder den ved at hive i nogle snore, og så udvikler den en stor mængde farvet røg, men altså ingen flammer. Det vidste han, og derfor mente han heller ikke, at det var farligt at kaste den ind i lejligheden.

Der falder dom i sagen 18. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Naturligvis skal vi stille krav til Nemlig.com og alle andre: Virksomheder skal ikke score fortjeneste på ryggen af de ansatte

Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Annonce