Annonce
Erhverv

Tina fra Greva er rørt: Stor opbakning fra de lokale

Tina Offersen, indehaver af Greva i Kattesund, er glad for og rørt over den store opbakning, hun får af lokalbefolkningen. De køber målbevidst take away hos hende en eller to gange om ugen for at bakke op i en krisetid, siger hun. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Indehaver af smørrebrødsbutikken Greva, Tina Offersen, er taknemmelig over den store opbakning, hun i tiden får fra folk i Horsens. Det hjælper mere, end I tror, siger hun.

Horsens: Midt i denne coronatid, hvor de negative og triste historier desværre er flest, så har Tina Offersen, indehaver af Greva i Kattesund, en solstrålehistorie at fortælle:

- Vi læser nu desværre om butikslukninger lokalt. Det er meget trist. Men jeg vil gerne fortælle historien om de gode ting, der også kan ske for os, der driver butik i Horsens, siger Tina Offersen, der 1. februar overtog den kendte smørrebrødsforretning i Horsens.

- Vi har naturligvis mistet omsætning. Det kan næsten ikke undgås. Men til gengæld oplever jeg stor opbakning fra lokalbefolkningen. Rigtigt mange mennesker planlægger målbevidst at hente take away hos os; eksempelvis en eller to gange om ugen. De har erkendt, at der er brug for det - for at holde liv i de lokale spisesteder, siger Tina Offersen.

Hun fortæller, at kunderne selv har givet udtryk for deres faste målsætning. De kommer ind i butikken, og nogle har endda haft en lille opmuntrende gave med som tak, fordi forretningen stadig er her og har åben, fortæller hun.

Annonce
Tina Offersen overtog smørrebrødsforretningen Greva i Kattesund 1. februar i år. Dengang hun bestemte sig for at åbne, var der ingen coronakrise i sigte. Nu håber hun at kunne klare krisen med hjælp fra en velmenende lokalbefolkning, der bakker op og køber take away i hendes butik. Foto: Søren E. Alwan

I skal vide, det hjælper

- Jeg vil gerne have, at kunderne får at vide, at deres hjælp er uvurderlig. At det virkelig hjælper, at man lokalt går sammen for at støtte de lokale butikker og spisesteder. Ikke bare min butik, men også de andre.

- Ved at så mange køber take away her i min butik, betyder, at jeg kan klare økonomien. At jeg ikke får brug for hjælpepakker eller anden støtte fra regeringen. Alle de menneskers støtte betyder, at jeg kan selv - i hvert fald som det ser ud nu. Vi kender jo ikke slutdatoen på denne corona-krise, siger Tina Offersen.

- Hun fortæller, at webportalen vielskerhorsens.dk og en Facebookgruppe, køb take away i Horsens, også har stor betydning på folks velvilje og interesse for at bruge de lokale butikker.

Kunderne køber ”hyggemad”

Greva sælger normalt - det vil sige i ikke-corona tider - meget smørrebrød, platter m.m. til virksomheder og private fester. Men det marked er af naturlige årsager skrumpet ind i takt med, at virksomheder lukker ned, og vi ikke mødes til fester og selskaber, siger Tina Offersen.

- I stedet er det til den lille, private familie. Og alle ugens dage. Det er ikke kun i weekenden i denne tid, at man har brug for lidt lækker mad. Og det er netop den slags mad, kunderne vil have lige nu. Lækker mad. Hyggemad, forklarer Tina Offersen.

Er rørt og glad

- Jeg er virkelig meget rørt og meget glad og taknemlig over opbakningen, og det, at man står sammen her i lokalsamfundet. Det er helt afgørende for mig i denne tid, at folk stadig køber take away hos mig. Jeg overtog forretningen her 1. februar i år. Jeg synes, at jeg havde kigget grundigt i krystalkuglen for at se, om der var problemer forude. Og jeg så ingen. Corona-krisen, den havde jeg virkelig ikke set komme. Ingen havde vel det.

- Men så meget desto bedre er det, at jeg møder så stor en opbakning. Det bliver helt sikkert den afgørende faktor for, at jeg kan blive ved med at være her, også når tiderne forhåbentligt bliver normale igen, siger Tina Offersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce