Annonce
AGF

Tingager er klar: Det offensive FCN-hold kræver stor opmærksomhed

Frederik Tingager og AGF har vundet de seneste fem ligakampe. Arkivfoto: Ole Nielsen.
FC Nordsjællands spillestil skaber mange chancer men efterlader samtidig store rum og muligheder for modstanderen.

FODBOLD: FC Nordsjælland er på mange måder en lidt speciel størrelse i dansk fodbold.

Det schweiziske fodboldanalyseinstitut CIES opdaterede fredag deres "digitale atlas". Et interaktivt kort med nogle gængse data fra de bedste rækker i fodboldeuropa.

Heriblandt hvilke hold, der har de yngste og ældste hold i Europa. FC Nordsjælland ligger på en delt førsteplads over yngste hold - sølle 22,1 år i gennemsnit - og samtidig var det holdet med det klart laveste centimetermål i Superligaen. Det er ellers en række, hvor højden tydeligvis har noget at skulle have sagt. Fire danske hold står noteret blandt de ti højeste hold i Europa.

Deres "small ball"-filosofi med egenudviklede spillere fra akademiet i Farum og Ghana er velkendt, og fodboldeksperter fra hele landet har med rette spærret øjnene op, når der ud af det blå kom endnu ung spiller, som uden problemer kunne erstatte store salg som Andreas Skov Olsen og Karlo Bartolec.

- De har masser af bevægelighed offensivt, og der er utrolig meget fart i holdet. Man skal som forsvarsspiller virkelig være opmærksomme på deres mønstre, og holdet skal skubbe op på de rette tidspunkter.

- Men med den måde de spiller på, er det meget svært at lukke dem 100 procent ned, siger Frederik Tingager efter fredagens træning.

Med den måde de spiller på, er det meget svært at lukke dem 100 procent ned.

- Frederik Tingager, AGF-forsvarsspiller

Annonce

Et skridt fremad

Det nytter ikke noget kun at sidde tæt på de offensive Nordsjælland-spillere, for så bliver man sat. Den 19-årige Isaac Atanga har ifølge Superligaens officielle statistikker løbet den fjerdehurtigste hastighed i denne sæson, og han er med længder den, der har løbet flest sprinter.

- Det handler om at være forudseende. Vi skal hele tiden tænke et skridt foran dem og være skarpe i hovedet. Hele bagkæden skal skubbe op på de rette tidspunkter, og så skal den enkelte person præstere i de defensive 1-mod-1-situationer, hvor resten af holdet skal være gode til at bakke op, hvis duellen bliver tabt, siger Frederik Tingager.

Den tårnhøje centerforsvarer har tidligere mødt FC Nordsjælland to gange i karrieren. En af gangene var det mod en fronttrio, der næsten var lige så bevægelig som den nuværende. Dengang var Emre Mor flankeret af David Moberg-Karlsson og Emiliano Marcondes, men på trods af den store fart og spilintelligens lykkedes det Tingager og OB at holde nullet i den kamp.

Annonce

Al offensiv har en pris

Det var ikke meget taktisk træning, AGF'erne havde fredag. Dels fordi de gemte den del af spillet til den lukkede træning lørdag, dels fordi træningen var bygget op omkring restitution efter torsdagens 120 minutter mod VSK Aarhus.

Jesper Juelsgård og Zach Duncan havde således ikke andet at give sig til end en joggetur på 20 minutter, mens de øvrige spillere fortsatte nogle pasningsøvelser i lidt længere tid.

Men der var plads til, at cheftræner David Nielsen kunne fortælle, hvordan Farum-drengene kunne rammes.

- De er spredt meget ud over hele banen, fordi de investerer så kraftigt i det offensive spil. Vi skal forsøge at drage fordel af det rum, de efterlader.

- Men vi skal også lige se, hvordan de griber kampen an. Jeg kunne forestille mig, at de presser os højt fra starten, men de kan også stille sig lidt tilbage, siger Frederik Tingager.

Kampen mellem AGF og FC Nordsjælland er en del af fansenes dag. hvor der i stedet for Ceres' sponsorlogo i stedet vil stå en række navne på fans.

Om det så også ender ud i en underholdende kamp for de fremmødte tilskuere, må tiden vise. Mål skal der nok komme, for FC Nordsjælland er sammen med Silkeborg det eneste hold i sæsonen, hvor der i alle deres ti spillede kampe har været to mål eller mere.

Sådan ser AGFs formodede opstilling ud mod FC Nordsjælland. Foto: JFM Grafik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce