Annonce
Østjylland

Tirsdag aften kører Johnny tværs over USA

Johnny Stausholm har haft god tid til at vænne sig til den californiske varme i Borrego Springs. Foto: Frode Ueland

Jeg er klar for fight, jeg er ikke nervøs, jeg har givet alt, jeg har haft i mig gennem de sidste 4 år, så nu er der kun en vej, og det er frem - og helt til Annapolis inden for tidsgrænsen på maks. 12 døgn, lyder det fra Johnny Stausholm.

Efter fire år, så er tiden endelig kommet for grenaaenseren Johnny Stausholm, der til dagligt bor i Ålgård i Norge. Over 5.000 kilometer på tværs af USA på cykel. En distance, der er cirka 30 procent længere end Tour de France, skal tilbagelægges på den halve tid, som de professionelle kører rundt i Frankrig. Blot 12 døgn har Johnny Stausholm til at nå Annapolis.

- At være så tæt på mit store mål er absolut stort. Det er så stort, at når jeg i enkelte stunder har et øjeblik i eget selskab og tager det ind over mig, så bliver jeg ofte så rørt, at jeg nærmest kæmper mod tårene. Det skyldes hovedsageligt, at jeg undervejs til mit mål har kæmpet så utrolig mange kampe mod mig selv pga. mine skader og sygdom, at det virker overvældende på mig, fortæller Johnny Stausholm fra USA, hvor han har opholdt sig siden 1. juni.

Her har han blandt andet brugt tiden på at få vænnet sig til varmen, som han undervejs i løbet også skal kæmpe med. Og faktisk har det vist sig at varmen kan være en fordel for ham.

Rigtig mange gange undervejs har jeg haft lyst til at give op og har flere gange været ved det. Men så har jeg altid sagt til mig selv, at der altid er en mulighed for at lykkes, og at jeg simpelthen er nødt til at "køre turen" til ende, give alt og gøre et forsøg.

Johnny Stausholm, cykelrytter

- Mit ophold i Borego Springs var en god investering. Kroppen fik hurtigt vænnet sig til varmen, og snart gjorde det mig ikke noget at cykle i over 40 grader og i stegende sol i Anza-Borrego Desert. Jeg fik tilpasset vand- og madindtag, så jeg kunne holde den kørende i varmen, også mens jeg arbejdede lidt hårdt i pedalerne. Jeg frygter derfor ikke de forskellige ørkenområder, jeg skal igennem - og der er tale om flere hundrede kilometer over længere afstande - men ser faktisk frem til det. Det viste sig nemlig, at den leddegigt jeg har, ikke var nær så plagsom, som den er ved lavere temperaturer som hjemme i Norge/Danmark, fortæller Johnny Stausholm, der også har valgt at droppe aircondition på værelset for at få kroppen til at vænne sig til varmen og undgå en eventuel forkølelse.

Tirsdag aften klokken 22.02 dansk tid triller den 54-årige ingeniør afsted fra Oceanside Pier i Californien på vej mod Annapolis på østkysten.

- Rigtig mange gange undervejs har jeg haft lyst til at give op og har flere gange været ved det. Men så har jeg altid sagt til mig selv, at der altid er en mulighed for at lykkes, og at jeg simpelthen er nødt til at "køre turen" til ende, give alt og gøre et forsøg. Det er blevet til mange ned- og opture. Nedturene har vært utrolig dybe, men hver gang har jeg klaret at komme op, og gerne et stykke højere, end da jeg "faldt ned", siger Johnny Stausholm, der også roser sit team for den store opbakning, som han allerede har fået i USA.

Løbet kan følges på Race Across Americas platforme på Facebook, Twitter og Instagram eller via et livetrackingsystem på www.raceacrossamerica.org. Johnny Stausholm har nummer 576.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce