Annonce
Aarhus

Tirsdagens smittetal: Voldsom stigning i Østjylland  - men der er en forklaring

Flere gange har de mobile testenheder været i Gellerup, og med den seneste smitteudvikling, kan bydelen snart få besøg igen. Arkivfoto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Der er "kunstigt" høje smittetal tirsdag i Østjylland, hvor antallet af indlagte stiger igen.

AARHUS: Der er det seneste døgn registreret 65 nye coronasmittede i Aarhus.

Det er et voldsomt højt tal sammenlignet med den seneste uger, og det er der også en forklaring på.

Statens Serum Institut har ændret i deres måde at opgøre smittetal på, så man først tæller en positiv kviktest med, når den efterfølgende også er positiv i en PCR-test. Tallet er højt tirsdag i både Aarhus og de andre østjyske kommuner, fordi man har lagt tidligere dages test ind, som siden er fundet positive.

Annonce

Kigger man på Aarhus Kommunes eget smittetal, der både tæller det seneste døgns PCR-test og kviktest, men som er renset for registreringen af tidligere test, hedder tallet 38.

På landsplan hedder tallet 1210 nye smittede, men tæller man kun det seneste døgns PCR-test med, er dagens smittetal 772.

Favrskov stiger markant

Af samme grund er de lokale smittetal højere tirsdag end normalt, og især i Favrskov er der mange nye positive test, 11 i alt.

  • Odder: 3
  • Norddjurs: 6
  • Syddjurs: 8
  • Skanderborg: 7
Annonce

Sådan fordeler smitten sig

I Aarhus er der ikke sket de store udsving i, hvor smittetilfældene er fundet. Det er stadig i sognet Ravnsbjerg i Viby, at incidensen er højest, 335, mens Gellerup følger trop med 263.

Til gengæld er incidensen faldet i Tilst til 198, og man er derfor under det niveau på 200, som kommunen reagerer ekstra på. Hasle falder også til 161.

Annonce

Indlagte stiger igen

Antallet af indlagte i Region Midtjylland fortsætter med at stige, og det seneste døgn er der tre flere indlagte, hvilket bringer det totale antal op på 25. Der er fortsat 11 indlagte på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

På landsplan er der sket en stigning på 10 indlagte, så der nu er 226. Der er sket to dødsfald.

Kontakttallet er fortsat på 1,1, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter. Det er samme niveau som ugen forinden.

Det går stille frem med at vaccinere østjyderne, og Norddjurs runder snart otte procent færdigt vaccinerede, hvilket er højest af alle i Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce