Annonce
Aarhus

Tivoli Friheden går nye veje: Landets største blomster-invasion er på vej

Tivoli Friheden vil skabe en ny sommer-tradition med blomster som omdrejningspunkt. Det sker fra sommeren 2020. Foto: Malte Riis
Ny Blomsterfestival skal være en tilbagevendende sommer-begivenhed i Tivoli Friheden. Direktør vil pirre sanserne og komme helt ind under huden på gæsterne.

AARHUS: Landets største Blomsterfestival skal afholdes i Tivoli Friheden i Aarhus.

Til juli næste år vil enorme mængder blomster indtage Tivoli Friheden, og den over 100 år gamle park spækkes med aktiviteter for hele familien – aktiviteter med blomsten i centrum.

- Inspireret af den succes vi har haft med store events som Fed Fredag, Halloween og Jul i Friheden, satser vi nu på at skabe en ny sommertradition, der er i pagt med Frihedens DNA og som udspringer af parkens smukke omgivelser. Friheden er en oase midt i naturen - tæt på hjertet af Aarhus. Med forskellige temaer skal Blomsterfestivalen pirre alle sanser og komme helt ind under huden på vores besøgende, forklarer Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen.

Under overskriften "Power of Flower" vil parken blandt andet rumme ganske særlige koncept-haver.

Således giver den århusianske havemand Claus Dalby sit bud på en urban krukkehave, ligesom Haveselskabet præsenterer temahaver som "Vildt med Vilje" og "Havefantasier", og det internationale dekorationsfirma MK Illuminations bygger kæmpestore skulpturelle blomsterkunstværker.

Annonce

Inspireret af den succes vi har haft med store events som Fed Fredag, Halloween og Jul i Friheden, satser vi nu på at skabe en ny sommertradition, der er i pagt med Frihedens DNA og som udspringer af parkens smukke omgivelser.

Henrik Ragborg Olesen, Tivoli Friheden

Nyt navn venter

I forbindelse med Blomsterfestival skifter en del af Tivoli Friheden navn til "Fantasi og Eventyr".

I det område af parken vil talende træer fortælle deres over 200-årige historie, imponerende blomsterkunstværker og uventede, kreative dekorationer dukker op overalt - og besøgende kan være med til at kåre "Årets Blomsterkunstværk i Friheden".

Blomsterfestivalen planægges, så den tilbyder aktiviteter på tværs af alle aldre.

Festivalen vil give besøgende mulighed for at fordybe sig i jordnære og bæredygtige events. Besøgende får mulighed for at se, røre, smage, dufte, føle og lære.

Gæster i Tivoli Friheden kan opleve Blomsterfestivalen med workshops, blomsterevents og andre aktiviteter fra 1. juli til 31. juli 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce