Annonce
Mærk Aarhus

Tivoli Friheden inviterer til Deres uhyggeligste halloween nogensinde

Foto: Mærk Aarhus
Der er skruet godt op for gys og uhygge, når Tivoli Friheden åbner dørene for efterårsferiens halloween-fejring. Der er noget for hele familien, men i år byder parken på nye tiltag til særligt større børn og modige voksne

Det er et godt og gedigent program, der er lagt for årets halloween i Tivoli Friheden, mener Morten Andersen, salgs- og marketingschef i parken.

- Det bliver vores mest uhyggelige halloween nogensinde. Vi har skruet op for gys og uhygge de sidste tre-fire sæsoner, men i år er der flere nye tiltag, som gør det ekstra særligt, siger han:

- Vi har for eksempel fire escaperooms rundt omkring i parken. Det er en form for voksenskattejagt, hvor man skal løse (u)hyggelige gåder og udfordringer, som er rigtig sjov.

Udover de nye escaperooms, er en af de helt store forlystelser ved dette års efterårsferie helt klart det nye, store horror-rum, som er en af Frihedens store satsninger, lyder det fra Morten Andersen.

Et kæmpestort horror-rum

Der er nemlig ikke tale om intet mindre end 1.500 kvadratmeter, som er blevet forvandlet til et uhyggeligt og levende horror-rum.

- I år har vi lejet Marselisborghallen og omdannet den til én kæmpestor cirkusmanege, hvor man kommer igennem et horrorløb og møder uhyggelige og udklædte skuespiller på sin vej, fortæller Morten Andersen og uddyber:

- Vi har samarbejdet med nogle eksperter på området, Cirkus DYSTOPIA, som også er kendt fra Danmark Har Talent. De er specialister i at tage ud og lave uhyggelige oplevelser, så det bliver rigtig, rigtig godt.

Det kræver billet, som enten kan købes særskilt fra Tivoli Friheden, men også som billet, der inkluderer adgang til parken.

Udvidede åbningstider

Udover escaperooms og horrorløb, så er der endnu et særligt tiltag i år - nemlig åbningstiderne.

- Vi har været lukket ned hele foråret, og det har givet os flere dage at gøre godt med i efteråret. Så i år er det første gang nogensinde, hvor vi holder åbent i 16 dage i stedet for kun i efterårsferien, lyder det fra Morten Andersen.

De udvidede åbningstider, betyder at parken allerede åbner den 9. oktober i år.

- Det er nyt og virkelig spændende, for det gør, at der er rig mulighed for at tage forskud på halloween-fejringen, siger han.

Mange ting er selvfølgelig også som de plejer at være, understreger han. Mad- og snackbordene med brændte mandler, varm kaffe og pandekager for eksempel er der som hver år.

Ramasjang-show som altid

Selvom noget af det lyder uhyggeligt og knap så børnevenligt, lover Morten Andersen, at der er rigeligt med aktiviteter for de mindste børn også.

- Selve Tivoli Friheden er åbent og trygt for alle. Der er intet skræmmende i at besøge parken i sig selv. Forlystelserne er åbne, som de plejer, parken har bare forvandlet sig og er blevet pyntet.

Som hvert år kommer der er en DR-stjerne og optræder. I år er det Kristian fra Ramasjang, som kommer og laver show på scenen, fortæller Morten Andersen.

- Så der er stadig masser af underholdningen til de mindste, vores nye tiltag er bare primært til de ældre børn og voksne, som et ekstra krydderi til vores mange andre forlystelser.

- Men det er klart, at når mørket falder på, og vores udklædte væsener kommer frem fra deres skjul og kommer til at rende rundt og skræmme folk, så falder graden af børnevenligheden selvfølgelig også, lyder det.

Parken bliver magisk i mørke

Morten Andersen forklarer, at halloween i Tivoli Friheden som altid er for hele familien – også selvom mørket falder på.

Som endnu et nyt tiltag, kan man nemlig også deltage i mindre uhyggelig workshop, hvor man laver sin egen lanterne helt fra bunden.

- Man designer den selv, maler den og laver dekorationer til den. Når det er mørkt, sætter man lys i den, og så kan man komme med ud på en guidet tur i skoven med sin lanterne. På den måde får man en oplevelse, der rækker ud over tivoli, fortæller Morten Andersen.

Når mørket falder på, sker der noget magisk ved parken, mener han.

- Tivoli i mørke har bare en anden dimension. Den bliver mere levende. Her kan man se lysene fra forlystelserne, få stemningen fra pynten, men også fornemme lyden på en speciel måde. Man får en oplevelse, man ikke får andre steder.

- Det, man får, er en totaloplevelse.

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv