Annonce
Aarhus

Tivoli Friheden slår rekord: 10. bedst besøgte attraktion i Danmark

Med et besøgstal på 605.570 i 2018 er Tivoli Friheden kommet på 10. pladsen på Visitdenmarks liste over de bedst besøgte attraktioner i Danmark. Foto: Kim Haugaard
Tivoli rykker ind på listen over de 10 bedst besøgte attraktioner i Danmark. Her finder vi også Djurs Sommerland.
Annonce

AARHUS: Tivoli Friheden har i nogle år været tæt på, men nu er rekorden slået:

Forlystelsesparken i Aarhus rykker fra 12. pladsen op på 10. pladsen på Visitdenmarks liste over de bedst besøgte attraktioner i Danmark i 2018.

Så højt har Tivoli Friheden aldrig før været placeret. Og parken rykker tilmed forbi en anden stor Aarhus-attraktion, Den Gamle By, der ligger på 12. pladsen.

- Det er så ikke noget mål i sig selv. Vi er jo gode kollegaer, siger Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, der er særdeles tilfreds med, at 605.570 mennesker i 2018 gik igennem tælleapparaterne på hjørnet af Skovbrynet og Park Allé.

- Vi var godt hjulpet af det gode vejr. Vi havde faktisk succes på alle vores forretningsområder, siger Henrik Ragborg Olesen.

Annonce

Naturlig udvikling

Men solen skinnede da lige så meget på alle andre danske attraktioner?

- Ja, det er rigtigt. Vi har haft en kontinuerlig stigning, så det er en naturlig udvikling gennem de sidste 15 år. Vi bliver bedre og bedre til at finde ud af, hvad århusianere og østjyderne gerne vil opleve, siger Henrik Ragborg Olesen.

Og vel også turisterne?

- Det er faktisk kun 10 procent af vores gæster, der er turister. 90 procent er lokale, siger Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Frihedens besøgstal er steget med 43.000. Det er en vækst på 7,7 procent, som Henrik Ragborg Olesen har skaffet ved at udvide sæsonen med Halloween i efterårsferien og Jul i Friheden i tiden op til jul.

- Desuden tiltrækker vores fredagskoncerter rigtigt mange mennesker, siger Henrik Ragborg Olesen.

Annonce

To attraktioner på top 10

Spørgsmålet er, hvor på attraktionslisten Tivoli Friheden befinder sig, næste gang den offentliggøres?

- Man skal hele tiden udvikle sig. Og vi arbejder for eksempel på en event, der skal strække sig over hele juli måned næste år, siger Henrik Ragborg Olesen, der endnu ikke vil afsløre detaljer om eventen.

Med Tivoli Frihedens spring opad har Østjylland nu to attraktioner blandt de 10 bedst besøgte i Danmark.

Den anden er Djurs Sommerland, der ligesom i 2017 ligger på sjettepladsen. Kun overgået af Tivoli i København, Dyrehavsbakken, Legoland samt Zoologisk Have og Botanisk Have i København.

Aros Aarhus Kunstmuseum er nummer 15, Moesgaard Museum nummer 22, Væksthusene i Botanisk Have nummer 35, Randers Regnskov nummer 36 og Ree Park Safari nummer 40 på listen over de 50 mest besøgte attraktioner i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

AGF

For første gang i 11 år: AGF besejrer FC København

Annonce