Annonce
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

Cobraen kommer måske ikke ud af sin hule i Tivoli Friheden, når forlystelsesparken åbner fredag. Nye corona-restriktioner har i hvert fald gjort det tvivlsomt. Foto: Martin Ballund
I sidste øjeblik præsenterer Erhvervsministeret nye retningslinjer for de hurtigste forlystelser.
Annonce

AARHUS: Nu tegnede det lige så lyst for Tivoli Friheden, som er klar til at tage imod gæster på fredag.

Men onsdag - to dage før åbningen - modtog forlystelsesparken overraskende nye retningslinjer fra Erhvervsministeriet. Retningslinjerne betyder, at et par af de hurtigste forlystelser ikke må køre som normalt på grund af corona-smittefare.

For Tivoli Friheden betyder det, at den populære rutschebane 'Cobraen' måske slet ikke kommer til at køre.

- Den kommer i hvert fald ikke til at køre normalt. Vi må sådan set godt køre med Cobraen, men kun med én familie ad gangen, siger Tivoli Frihedens administrerende direktør, Henrik Ragborg Olesen.

Han forklarer, at myndighederne frygter, at folk, der prøver de voldsomste forlystelser, skal få spyt i hovedet og på den måde blive smittet.

Tivoli Friheden har endnu ikke besluttet sig for, om Cobraen kommer i gang på fredag.

- Den er dyr at holde i gang. Men omvendt vil vi også gerne give vores gæster den bedst mulige oplevelse, siger direktøren.

Tyfonen kommer helt sikkert ud at køre. Den består af mange små enkeltvogne, og udgør ikke nogen smittefare. Foto: Axel Schütt
Annonce

- Det er noget hø!

De nye retningslinjer kommer også til at ramme Tivoli Frihedens nye forlystelse, Himmelrum, som ventes klar til grundlovsdag 5. juni.

- Den kommer med garanti heller ikke til at køre som normalt, for den er voldsom, meget voldsom, siger Henrik Ragborg Olesen, som opsummerer situationen sådan:

- Det er noget hø!

Direktøren trøster sig med, at de nye retningslinjer ikke sætter en stopper for alle hurtige forlystelser i parken.

- Eksempelvis må Tyfonen gerne fortsætte med at køre normalt, da den består af små enkeltvogne, forklarer Henrik Ragborg Olesen.

Annonce

Rasende forening

Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark er rasende over forløbet, som den kalder "kaotisk og urimelig behandling af danske virksomheder".

- Først var de ikke tvangslukkede. Så blev de anbefalet ikke at åbne. Derefter skulle de lukke. Så fik de en åbningsdato med et sæt retningslinjer, og dernæst en ny åbningsdato. Og her på dagen for parkernes genåbning kommer der så igen nye retningslinjer, hvori der står, at de hurtige forlystelser ikke må køre som normalt på grund af smittefare, lyder det fra sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Kristian Nørgaard.

Han sigter til, at flere af parkerne må åbne allerede i dag. Tivoli Friheden har valgt at vente til at fredag.

- Gæsterne kommer i vores parker for at få en god oplevelse og et sug i maven, og for 14 dage siden fik vi at vide, at vi kunne åbne efter et sæt retningslinjer, hvor vi sikrer god afstand mellem gæsterne i forlystelserne. Det har vi selvfølgelig forberedt os efter. Nu kommer man så lige før mange parkers åbningsdag og trækker forretningsgrundlaget væk under os. Det er helt uacceptabelt, mener Kristian Nørgaard.

Henrik Ragborg Olesen siger:

- Vi plejer at finde løsninger på vores problemer, og det er vi gået i gang med. Vi åbner i hvert fald på fredag som planlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-podcast: Selvfølgelig skal AGF da gå benhårdt efter sølvet nu

Annonce