Annoncørbetalt indhold

Tjek om du betaler den rigtige pris for dit internet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du overvejet om du betaler for mange penge til dit internet? Flere undersøgelser viser, at der årligt er flere danske borgere, som uvidende betaler overpris for deres internet. Det alene skyldes, at forbrugere ikke er opmærksomme på de løbende prisændringer der forekommer på markedet, hvorved man ender med at betale mere end hvad man har brug for. Læs med her, hvor vi i denne artikel guider til hvordan du kan tjekket dit internet, og om du betaler den rigtige pris.

 

Annonce

Internet kan være dyrt, og der kan derfor være mange penge at hente hvis man blot er opmærksomhed, og sætter tid af, til at foretage en ordentlig informationssøgning. Online vil man hurtigt kunne slå sin internetudbyder op, og den vej igennem undersøge, hvor meget internet man får, og betaler for. I mange tilfælde betaler langt de fleste borgere for mere internet end de har brug for, og man kan således udgøre store besparelser ved at mindske sit produkt, eller finde et alternativ hos en anden udbyder. Diverse hjemmeside tilbyder en sammenligningstjeneste, hvor du hurtigt kan danne et overblik over de bedste og billigste internet priser på markedet.


Undersøg egen udbyder

For at finde frem til ens nuværende forbrug, og hvorvidt der findes et bedre tilbud i form af en billigere pakkeløsning, bør man begynde med at undersøge sin egen udbyder. Dette er en ganske simpel proces, der blot kræver, at man indtaster sin adresse og vejnavn. Automatisk vil det således være muligt at finde frem til hvem der udbyder hvor du bor.


Alle kommuner, regioner eller særlige beboelsesområder, er tilknyttet en bestemt udbyder. Det er denne udbyder man automatisk for tilknyttet ved tilflytning, hvorfor mange blot beholder denne udbyder, og ikke undersøger markedet for øvrige alternativer. I tilfælde af, at denne udbyder tilbyder en dyr pakkeløsning kan man enten forsøge at kontakte dem mod et bedre alternativ, eller forhøre sig blandt nærmeste bekendte om andre potentielle udbydere.


Mål din bredbåndshastighed

Det kan være relevant at måle sin bredbåndshastighed for dermed at vurdere ens egentlige behov. Måske viser det sig, at man bruger halvt så meget internet som forventet, eller at man i sjældne tilfælde bruger for meget, hvorved bredbåndshastigheden bliver forringet, og skaber dårligere internetforbindelse. Der findes flere tjenesteydelser online hvorved man kan undersøge sin bredbåndshastighed alene ud fra ens adresse.


Ud fra bredbåndshastigheden vil man kunne skabe et sammenligningsgrundlag, der indskrænker søgningsprocessen, og gør det nemmere at finde den helt rette pakkeløsning. Undersøg forskellige udbydere på markedet og hold deres pris samt hastighed op mod hinanden. Omtrent 2 ud af 3 forbrugere der gør en aktiv indsats for at undersøge sin nuværende pris for internet finder ud af, at de enten betaler for langt mere end de har brug for, eller kan finde et bedre produkt til en billigere pris, hos en anden udbyder.


Gør op med dine behov

Ønsker man at spare penge på sit internet, kan det være en fordel at begynde at kigge på hvor stort et behov man egentlig har. Årsagen til at internetpriserne oftest løber op, skyldes en forventning om, at vi bruger meget mere end vi gør, eller en idé om, at vi har behov for mere end vi reelt set har. Ens internetforbindelse er oftest tilknyttet til ens TV-pakke og ved blot at skære ned på antallet af kanaler, kan man allerede her udgøre store besparelser. Ligeledes gør det sig gældende for bredbåndhastigheden. Har man behov for det nyeste og hurtigste bredbånd, eller vil man kunne gå på kompromis, og bruge de hundrede kroner andetsteds.


Oftest gør det sig gældende, at man ikke lægger mærke til hvis man køber en for stor forbindelse, men derimod en for lille. Sjældent undersøger vi vores månedlige internetforbrug, og for mange antages det derfor blot, at det som nuværende fungerer, også er den bedste løsning fremadrettet. Vil man dog forsøge at reducere denne udgiftspost i budgettet, kan man forsøge at gå et niveau ned af gangen, og se hvorvidt denne lavere internetforbindelse alligevel fungerer. Blot med enkelte tiltag, vil man hurtigt kunne se en besparelse i differencen.


Undersøg markedet for bedre pakkeløsninger

Der findes adskillige internetudbydere på markedet, hvorved konkurrencen er hård. Dette er til forbrugerens fordel, og det handler derfor blot om at gribe denne fordel og udnytte den. Alle internetudbydere ønsker at være forbrugerens foretrukne, og udvikler derfor hele tiden nye og bedre pakkeløsninger for at imødekomme samfundets tendenser og forbrugernes efterspørgsel. En grunding markedsundersøgelse kan derfor være forbundet med mange fordele.


Start ud med at finde frem til hvilke internetudbydere som rækker ud i dit lokalområde og sæt dem derefter op mod hinanden. Væsentligt er det at kigge på prisen, men også bredbåndshastigheden. Det er vigtigt at man ikke alene foretager et valg baseret på at det er det billigste, men også, at der tilbydes et reelt bedre produkt. Dernæst bør man tjekke hvilken signaltype der er tale om, samt hvilke andre fordele der medfølger i pakken.


Pres din udbyder

Inden du skifter abonnement, kan du med fordel forsøge at rette henvendelse mod din nuværende udbyder, i håb om et bedre tilbud. Oftest hvis man har fået et bedre tilbud fra en anden leverandør, vil dette være et godt middel til at kunne indgå en særlig kompromisløsning, og finde et bedre prismatch til dig. De fleste udbydere er interesseret i at beholde deres nuværende kunder, og vil derfor gøre meget for at skabe bedre muligheder end deres konkurrenter. I flere tilfælde gør det sig derfor gældende, at de enten matcher konkurrentens tilbud eller endda gør det billigere.


Er dette ikke tilfældet, og ønsker din nuværende udbyder ikke at finde en bedre løsning, bør du overveje at opsige dit nuværende abonnement og tilgå en anden og bedre internetudbyder. En billigere og bedre løsning vil årligt kunne spare dig op med flere hundrede kroner. Penge som kan bruges nyttigt andetsteds, og yde større gavn. Undersøg derfor din internetudbyder allerede i dag, og find ud af, om du er blandt en af mange, som betaler alt for store summer penge til dit internet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.