Annonce
Østjylland

Tjen 10.000 kroner: Godsejer udlover dusør fordi kreaturer slippes løs hele tiden

Kristian Thomsen, godsforvalter på Aakær Gods, ved folden, som fire gange har været åbnet, så kreaturene kunne slippe ud. Foto: Søren E. Alwan
Fire gange har ukendte gerningsmænd åbnet en fold ind til køer, som endte med at spadsere rundt på Horsens Landevej ved Aakær Gods.
Annonce

Hundslund: Bekymringen for, at dyr eller mennesker kommer alvorligt til skade har fået ejeren af Aakær Gods, Johan Koed Jørgensen, til at udlove en dusør, hvis man kan bidrage til anholdelsen af de personer, som mindst fire gange har åbnet en indhegning, som til daglig rummer 15 køer. Resultatet har været, at køerne vandrer rundt på den trafikerede Horsens Landevej, før de bliver indfanget igen.

Godsforvalter Kristian Thomsen fortæller, at køerne første gang kom på afveje 15. maj, og at man i starten troede, at nogen blot havde glemt at lukke hegnet. Men siden er det sket tre gange mere, og nu er han stensikker på, at nogen åbner hegnet med vilje for at slippe køerne løs. Blandt andet fordi hverken håndtaget eller de strømførende ledninger, som udgør indhegningen, er ødelagte, men blot lagt på jorden.

- Vi er meget bekymrede over, at nogen kan finde på den slags, som i værste fald kan koste både dyr og mennesker livet. Den form for kriminalitet giver bare ingen mening, siger godsforvalteren.

Sagen er via godsets advokat blevet meldt til politiet, som har set på sagen og siden meddelt godset, at da man ikke har nogen spor at gå efter, efterforskes der ikke videre i sagen.

Kristian Thomsen fortæller dog, at han i den forgangne uge har noteret sig flere politibiler på landevejen omkring godset end normalt. Det har dog ikke afholdt gerningsmændene fra igen at åbne folden to gange på en dag i sidste uge en gang i weekenden.

I bund og grund kan der være tale om drengestreger, som har taget overhånd. Men uanset hvad skal vi have det stoppet.

Kristian Thomsen, godsforvalter på Aakær Gods

Annonce

Dusør på 10.000 kroner

For at komme ulovlighederne til livs har Aakær Gods nu udlovet en dusør på 10.000 kroner til den person, som komme med oplysninger, som kan føre til en anholdelse.

Hvordan det skal kunne lade sig gøre, vil Kristian Thomsen ikke svare på, men han tager imod alle tips.

- I bund og grund kan det jo være, at der er tale om drengestreger, som har taget overhånd. Men uanset hvad skal vi have det stoppet, for det er altså livsfarlig at møde fire-fem kreaturer, mens man kommer kørende i sin bil med 80 kilometer i timen, siger han.

Har man oplysninger om, hvem der gang på gang har åbnet indhegningen, der ligger ned til Aakær Å på den modsatte side af landevejen end godset, kan Kristian Thomsen kontaktes på telefon 20124001, ligesom politiet også tager imod tips på telefon 114.

Der skal menneskehænder til for at åbne ind til folden, mener Kristian Thomsen, godsforvalter på Aakær God. Foto: Søren E. Alwan
Lige nu er de i deres fold, men folkene på Aakær Gods frygter, at nogen slipper dem ud igen. Foto: Søren E. Alwan
Godsforvalter Kristian Thomsen ved folden, som fire gange har været åbnet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce