Annonce
AGF

To århusianere klar til OL i Tokyo

Windsurferen Lærke Buhl-Hansen er udtaget til OL i Tokyo i 2021. Foto Michael Svenningsen
Sejleren Anne-Marie Rindom og windsurferen Lærke Buhl-Hansen er begge udtaget til OL næste år.
Annonce

SEJLADS: I denne uge er der blevet udstedt OL-billetter til endnu to lokale atleter.

Det drejer sig om Laser Radial-sejleren Anne-Marie Rindom og windsurferen Lærke Buhl-Hansen, der begge er bosat i Aarhus, og nu officielt er udtaget til at repræsentere Danmark ved OL i Tokyo i 2021.

Førstnævnte står dermed klar til sit tredje OL.

- Det er dejligt, at min OL-udtagelse nu er på plads. Corona har jo gjort det hele lidt anderledes, men det ødelægger ikke min følelse af at være enormt glad for nu at være udtaget til OL i Tokyo, siger 28-årige Rindom, der vandt OL-bronze i Rio for fire år siden og derudover er dobbelt verdensmester.

Lærke Buhl-Hansen, der til dagligt træner i Aarhus Sejlklub, glæder sig naturligvis også over udtagelsen.

- Jeg fik en del erfaring i Rio, som, jeg tror bliver nyttig ved OL i Tokyo. OL er et stort ’cirkus’ på mange måder, og det er helt fantastisk at være med til. Men der er også mange ting, der er anderledes ved et OL end andre stævner, og det, at jeg har prøvet det før, gør, at jeg forhåbentligt kan lave en endnu bedre placering i Tokyo, siger Lærke Buhl-Hansen, der konkurrerer i windsurfingklassen RS:X og som også var med i Rio i 2016, hvor det blev til en 15. plads.

De to kvinder slutter sig dermed til seks andre sejlere, der blev udtaget til OL inden corona-krisen – og altså inden, at OL blev flyttet fra 2020 til 2021.

Heriblandt andre århusianere: I 49’er-klassen Jonas Warrer (Aarhus) og Jakob Precht, den rent århusianske konstellation i kvindernes 49’er FX-båd Ida Marie Baad og Marie Thusgaard samt Nacra 17-båden med Christian Peter Lübeck og århusianske Lin Ea Cenholt.

Dermed er der nu udtaget 16 danske atleter til OL i Tokyo.

- Danmark har stolte og fantastiske OL-traditioner på vandet. Gang på gang lykkes det Dansk Sejlunion at stille en stærk gruppe atleter i forskellige bådklasser på et niveau, hvor de kan slå de allerbedste i verden. Det bliver også tilfældet ved de kommende olympiske lege næste år i Tokyo. Anne-Marie Rindom er en verdensklassersejler, som vi i den grad ser frem til at følge i Tokyo, og Lærke Buhl-Hansen har ved flere lejligheder vist, at hun tilhører verdenseliten. Vi håber på god vind for dem begge, lyder skudsmålet fra Søren Simonsen, der er ’chef de mission’ for det samlede danske OL-hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Stigning i smittede: Somalisk forening i chok over corona-tal

Annonce