Annonce
Sport

To århusianske dartspillere går efter kvalifikation til verdenseliten: Van Gerwen og Price kan blive potentielle modstandere

Der skal nogle 180'ere til, hvis kvalifikation til PDC Touren skal lade sig gøre. Foto: Peter Leth-Larsen.
Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen er to af ni danske spillere, som forsøger at kvalificere sig til PDC Touren.

DART: To århusianske dartspillere skal i februar forsøge at kvalificere sig til potentielt at møde verdens allerbedste dartspillere.

Bent Lambertsen og Tom Veje Kristensen, begge fra Aros Dart Club i det vestlige Aarhus, har nemlig indskrevet sig i den europæiske Q-School. Det fremgår af Professional Darts Corporation's (PDC) hjemmeside.

Q-School går ud på at erhverve sig et tour card. Hvis man spiller sig til at få sådan et, vil man i to år være på PDC Touren og være sikret muligheden for at kunne kvalificere sig til de største turneringer i verden, mens man også får mulighed for at stille op i alle Players Championship-turneringer.

For mange professionelle dartspillere er netop disse Players Championship-turneringer deres primære indtægtskilde, mens verdensstjerner som Michael van Gerwen, Peter Wright og den nykårede verdensmester Gerwyn Price også stiller til start i mange af disse.

I alt har 668 spillere i år meldt sig til Q-School. 29 af disse spillere kommer til at vinde et tour card.

Q-School er delt op i en britisk og en europæisk afdeling. Bent Lambertsen, Tom Veje Kristensen og de syv øvrige tilmeldte danskere er med i den europæiske afdeling, som bliver afholdt i tyske Niedernhausen fra 8. til 17. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce